Szórakozás

Újszülöttet talált egy táskában a koldus

A hajléktalan Kishor Kale alamizsnát keresett Mumbaiban egy vonaton, amikor megtalálta a nehéz, elhagyatott táskát.

A 20 éves férfi ennivalót keresett, ezért nyúlt a magára hagyott hátizsákért, azonban mikor kinyitotta a táskát, nagy meglepetés érte. Pénz helyett egy csecsemőre lelt, amitől annyira megdöbbent, hogy otthagyta a peronon a 14 napos kisbabát.  Az eset egy jegyellenőrnek tűnt fel, aki nem hagyta, hogy a hajléktalan elmeneküljön és kihívta a rendőrséget – írja a Daily Mirror hírportál.

A vasúti dolgozó és a hatóság is azt gondolta, hogy a férfi saját gyermekét hagyta magára, de a biztonsági felvételek igazolták Kale vallomását, hogy az újszülöttet csak találta. Hiába nem lopta el a hajléktalan férfi a táskát, valószínűleg így is börtön vár rá a szándék miatt.

Nem tudni, ki hagyta ott a csecsemőt

“Az ügyben nyomozást indítottunk, Kale úr segítségével igyekszünk rekonstruálni a jelenetet és azon vagyunk, hogy megtaláljuk a baba igazi családját” – mondta el az indiai vasúti rendőrség szóvivője.

“Beszélünk a környékbeli szülészetekkel is, hogy megtudjuk, ki adott életet azon a héten egy fiúgyermeknek” – tette hozzá Hanuman Kharat.

A gyermek életét köszönheti a koldusnak

Kale megmentette a baba életét, aki bizonyára meghalt volna a zsákban, ha Kale úr nem hitte volna azt a nehéz zsákra, hogy pénz van benne. A sors útjai kifürkészhetetlenek” – idézte a Daily Mirror.

A csecsemőt kórházba vitték, megvizsgálták, kiderült, hogy egészséges és átmenetileg gyermekotthonba helyezték.

Bűnös, és életet ment

A cikkbéli koldusra tehát egyfelől börtön vár lopás miatt, másfelől ha ő nincs, ki tudja, mi lett volna a babával. Bűn és jó cselekedet bonyolult kapcsolatban állhatnak, amire van egy másik példa is. Egy floridai rendőr tűzharcba került egy kokainkereskedővel, többször eltalálták, az egyik golyó a gerincében kötött ki. Örökre lebénult, és ki tudja, tán rosszabb is lehetett volna a sorsa, ha nincs egy drogos, aki megmentette, s a ki később a kokaindílert is beazonosította. Azért ez nem csekélység – egy tűzharc egyik szereplőjét, aki ráadásul rendőr, egy drogos menti meg. Egy drogos, akinek már volt dolga a rendőrséggel. Sőt. Akinek ezzel a rendőrrel volt dolga.

Pár héttel a lövöldözés előtt. Ezt a bátor segítséget annak köszönhette a rendőr, hogy amikor rajtakapta a drogost néhány héttel a lövöldözés előtt, emberségesen bánt vele. Nem alázta meg, nem vette fel a hatalommal teljes, felsőbbrendű rendőr szerepét, hanem beszélte vele pár szót, támogatta, még a mobilját is kölcsönadta, hogy a férfi felhívhassa barátnőjét. És a rendőr nem kivételesen viselkedett így, minden előállított személlyel rendesen bánt.

Az eset elterjedt a Redditen, és sok más rendőr értett egyet kollégájukkal. Egyikük szintén megtapasztalta, mennyire jó mindenkinek, ha egy rendőr normálisan áll a bűnözőkhöz: amikor megtámadta három bandatag, két másik, általa jól ismert bűnöző segítette ki a bajból, amíg a rendőrségi erősítés meg nem érkezett. Így is eltört három bordája, agyrázkódása lett, és eltört a karja. De túlélte az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik