Szórakozás

Járhatóak az utak, csak lelassult a közlekedés

havas-szeged(960x640)(1).jpg (havas szeged)
havas-szeged(960x640)(1).jpg (havas szeged)

Nagy fennakadásokat nem okozott a hó Csongrád megyében, a napokban még lehet havazásra számítani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az intenzívebb havazást követően sem voltak elzárt települések a megyében. Ez továbbra is így van és az utak is járhatóak, bár néhol még mindig jegesek és csúsznak.

Szegeden 3 szolgáltató cég felel az utak, járdák tisztán tartásáért. Az állami közutak – a nagykörút és az összes sugárút – takarítása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata. Szegedi Közlekedési Kft.-hez a villamosmegállók és fizetőparkolók csúszásmentesítése tartozik , az ingatlanokhoz kapcsolódó járdák takarítása pedig a tulajdonosok kötelessége. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a síkosságmentesítést – a 240 kilométer hosszú – tömegközlekedési útvonalakon.

Tél van, alkalmazkodni kell az ilyen útviszonyokhoz

Tudomásul kell venni, hogy tél van, az útviszonyok is téliek, és ehhez kell a kerékpárosoknak is alkalmazkodniuk. A vonatkozó rendeletek szerint a tömegközlekedési járművek útvonalainak van elsőbbsége a hóeltakarításban, valamint a buszmegállóknak és a gyalogátkelőknek. 75 kilométer fekete, felülettiszta kerékpárutat garantálni a hóesés másnapján technológiai és anyagi képtelenség a jelenlegi viszonyaink szerint – mondta Bakacsi Zoltán, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szállítási és logisztikai részlegvezetője, a délmagyar.hu-nak.

Kisebb késések vannak

A helyközi járatok esetében előfordultak kisebb, 5-10 perces késések, de nagyobb fennakadások nincsenek. A főutak járhatóak, a mellékutak vannak rosszabb állapotban.  A szegedi traumatológiai klinikán is megnőtt a betegszám a hétvégi havazás óta. Majdnem háromszor annyi a műtét, mint más napokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik