Szórakozás

11 éves gyerekek mentettek életet

Egy makói ikerpár az iskolából tartott hazafelé, mikor egy férfi epilepsziás rohamot kapott. Az ő életének megmentésében vállaltak fontos szerepet.

Hőssé vált az a makói 11 éves ikerpár, akik gyorsan felnőttek segítségét kérték, mert láttak valakit összeesni a Martinovics utcán. A fiatalok a Kálvin téri református iskola diákjai. Bár gyerekek, a lélekjelenlétüket nem veszítették el, mikor látták mi történt. Azt is tudták, hogy honnan kérhetnek a leghamarabb segítséget. Szerencsére a közelben volt a Szerapiszmed egészségügyi központ, ahol magánorvosi rendelők vannak. Ide csengettek be és kértek segítséget.

Innentől a felnőttek vették át az irányítást. Az egészségházból kiszaladt egy hölgy – valószínűleg egy páciens –, aki járókelők segítségével stabil oldalfekvésbe helyezte az epilepsziás rohamot kapott férfit, majd hívták a mentőket.

Nem láttuk, hogy pontosan mi történt a túloldali járdán, mert egy parkoló autó takarásában voltunk, csak egy kiáltást hallottunk. Amint közelebb értünk, láttuk, hogy nagy a baj: a túloldali járdán egy bácsi feküdt a földön, és rángatózott – mondta Kiss Hunor – aki ikertestvérével, Csanáddal együtt lett hős – a délmagyar.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik