Szórakozás

Személyiségtolvajok márpedig léteznek

személyi (személyi)
személyi (személyi)

Hitelt vett fel más nevére a kiskunhalasi férfi, a rendőrség most csalással és közokirat-hamisítással gyanúsítja

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon még tavaly novemberben tett feljelentést egy rácalmási férfi arról, hogy nevével és adataival visszaéltek. Állította: 2009-ben félmillió forint hitelt vettek fel a nevére, amelynek törlesztő részleteit természetesen nem fizetették, ezért végrehajtási eljárás indult ellene, majd 2013 áprilisában rácalmási házára végrehajtási jogot is bejegyeztek.

A dunaújvárosi nyomozóknak a büntetőeljárás megindítását követően sikerült beazonosítaniuk az elkövető személyét. Kiderült, hogy a sértett évekkel ezelőtt Rácalmáson együtt dolgozott az 51 éves személyiségtolvajjal, aki több alkalommal – utoljára 2009 augusztusában – személyi igazolványt állíttatott ki saját fényképével volt munkatársa nevére.

A dunaújvárosi rendőrök felvették a kapcsolatot kiskunhalasi kollégáikkal, akik az elkövetőt január 21-én kiskunhalasi munkahelyén elfogták. A férfi először álnevére kiállított személyi igazolvánnyal akarta magát igazolni a rendőröknek, később azonban bediktálta saját adatait. A dunaújvárosi nyomozók megkeresése alapján csalás vétség és közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik