Szórakozás

Rendőrverőket ítéltek el

Rendor-a-Corvin-iskola-elott(1)(960x640).jpg (rendőr, rongálás, )
Rendor-a-Corvin-iskola-elott(1)(960x640).jpg (rendőr, rongálás, )

Felfüggesztettet kapott az a sárbogárdi testvérpár, akik másfél hete támadtak az őket igazoltató járőrökre.

Gyorsított eljárásban a 19 éves elsőrendű vádlottat egy év hat hónap, 18 éves öccsét egy év négy hónap börtönre ítélte első fokon a bíróság, két év próbaidőre felfüggesztve. A vád hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és súlyos testi sértés kísérlete.

Záróvonalon fordult

Január 12-én kora délután három rendőr igazoltatott egy Ladát, mert 60 km/ órás sebességgel átlépte a záróvonalat, ráadásul a sofőrnél se személyi, se jogosítvány nem volt. Ezért 30 ezer forintos helyszíni bírságot szabott ki az intézkedő rendőr, de a fiú közölte, nem hajlandó fizetni. Az indulatok elszabadultak, dulakodás kezdődött, a csetepatéban többen is megsérültek, az egyik rendőrnek letört a foga és enyhe agyrázkódást is szenvedett.

Hogy az erőszakot mi váltotta ki és ki ütött először abban már eltérő vallomások születtek.

A tegnapi tárgyaláson az ügyvédek az intézkedés jogszerűségét firtatták, szerintük a 60 km/órás sebesség az nem gyorshajtás, csak a szabályok kisebb fokú megsértése és hogy a 30 ezres bírság arányban áll-e az elkövetett szabálysértésekkel.

“Tisztelem a rendőrbácsikat”

Szó volt arról is, hogy ez már nem az első ilyen eset, volt már, hogy egy rendőrnek a karja is eltörött, mert megrúgták. Mások brutális rendőri intézkedésekről beszéltek.

A vádlott az utolsó szó jogán annyit mondott, tiszteli a rendőröket, olyannyira,hogy rendőr bácsinak hívja őket.

Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőjük enyhítésért fellebezett. Az ügy tehát nem zárult le, a bíróságtól függ, mikor folytatódik másodfokon a tárgyalás – írja a Duol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik