Szórakozás

Városi szmoggal füstöli a szalonnát

Pekingben elviselhetetlen a városi légszennyezés. Egy hentes ezt kihasználja. Ön enne belőle?

A kínai hentesnek nem csak az ötlete, az erkélye is bizarr, hiszen több száz kilónyi húst lógatott ki az a utcára. A füstölést normális körülmények között égő keményfa égetésével végzik, de úgy tűnik, a kínai férfi mellőzi a hagyományos módszereket.

A Daily Mail fotóján látható az apartman is, melynek erkélyeit szinte teljesen kitakarják a fürtökben lógó húskészítmények. Egy tévéhíradó több felvételt is közölt a meghökkentő megoldásról.

Azt nem tudni, hogy a reformer hentesnek el tudja-e adni a portékát, de abban talán mindenki egyetért, hogy nem felel meg az egészségügyi előírsoknak a termék. Bizonyára az íze is hagy némi kivetnivalót maga után.

Szén-monoxid és egyéb mérgek tapadnak a húsra

Mielőtt bárki kedvet kapna ehhez a házi megoldáshoz, mindenképp olvassa el, hogy miféle mérgekbe lehet így „megpácolni” a finom falatokat. A szmog esetében ugyanis nem egyszerű porról, apró szilárd részecskékről van szó, melyek a sima füstölés során keletkeznek és lerakódhatnak. Ráadásul ez a köd az ipari tevékenység során, valamint a kibocsátott kipufogógázok felhalmozódása miatt alakul ki. Ebből következik, hogy nehézfémeket és apró fémrészecskéket tartalmaz, például azbesztet, mely halálos méreg az élő szervezet számára.

A fosszilis tüzelőanyagok égetésekor rengeteg kén-dioxid és szén-monoxid is a légkörbe kerül, mely anyagok ugyancsak rombolják az élő sejteket, szöveteket.

Már a napfelkelte is tévéről megy a köd miatt

Pár napja arról írtunk, hogy a pekingiek már a felkelő napot is csak kivetítőn nézhetik, annyira sűrű a várost beborító szmog. Az óriási kivetítőt a ködben fuldokló utcán itt nézheti meg!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik