Szórakozás

Összeállt Oprah Winfrey és Brad Pitt

Oprah Winfrey (Oprah Winfrey)
Oprah Winfrey (Oprah Winfrey)

A talkshow-királynő és a sztárszínész bábáskodik producerként a Selma című film fölött, amely Martin Luther King polgárjogi harcosról szól.

A főszerepet David Oyelowo alakítja, aki együtt játszott Winfreyvel a tavaly bemutatott A komornyik című drámában. A talkshow-királynő 15 év után először vállalt filmszerepet, az Oscar-jelölések találgatásánál is felmerült a neve alakításáért, de végül nem került be az öt kiválasztott színésznő közé. Hollywoodi források szerint kijelentette, hogy nem is remélt jelölést és nevetségesnek tartja a pletykákat, amelyek szerint megorrolt volna mellőzéséért.

A Selma című életrajzi dráma 1965-ben játszódik, amikor polgárjogi aktivisták az alabamai Selmából Montgomerybe indultak, hogy menetükkel kivívják a választójogot az afroamerikaiak számára. Az akció a rendőrök és a demonstrálók közötti véres összetűzésbe torkollott, az esemény ezért a véres vasárnap elnevezéssel vonult be az amerikai történelembe. A menet pár nappal később másodszor is elindult, de ismét vissza kellett fordulnia, harmadjára viszont a tüntetők elérték Montgomeryt.

Brad Pitt Plan B nevű produkciós cégével állt a film mögé, amely az idei Oscar-gála egyik legnagyobb favoritja, a 12 év rabszolgaság elkészítésében is közreműködött. A Selmát a Middle of Nowhere című börtöndrámával két éve debütált Ava DuVernay rendezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik