Szórakozás
Katasztrófavédelem szeged (katasztrófavédelem, csongrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, )

Értekezett a katasztrófavédelem

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 22. 12:16

Egyeztető értekezletet hívott össze a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi szakterülete.

Elsőként a középiskolákkal kötendő együttműködési megállapodások helyzetét tárgyalták meg a résztvevők. A középiskolai kerettanterv részét képezi majd a katasztrófavédelmi tudnivalók oktatása. A négyéves program kapcsán több feladat is hárul a katasztrófavédelmi szakemberekre.

Ezután a létfontosságú rendszerek és azok elemeinek védelme aktuális helyzetéről tartott tájékoztatót Gáti Ádám tűzoltó százados, az igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője. Kiemelte, hogy több olyan feladat is jelentkezik, melyek végrehajtása a polgári védelmi és az iparbiztonsági terület szoros együttműködését igényli. Példaként az úgynevezett külső védelmi tervezést említette, melynek egyik pillérét a kockázatok azonosítása, a bekövetkezhető hatások elemzése képezi, amit az iparbiztonsági szakemberek végeznek, az esetlegesen veszélyeztetett lakosság védelme azonban a polgári védelmi szakterület feladata.

Huszár Tibor tűzoltó ezredes, igazgató helyettes kitért a rendelkezésre álló adatbázisok naprakészen tartásának fontosságára, illetve határidőket tűzött ki az online adattárak feltöltésének ütemezésére. Szót ejtett az előttünk álló  évre kitűzött teljesítmény-célok teljesítésére is.

Tátrai János tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelésére való felkészültség elmúlt héten zajlott ellenőrzésének tapasztalatait. Az ellenőrzést a BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság folytatta le Csongrád megyében. Az ellenőrök bejárták a kockázati helyszíneket, illetve telephelyükön ellenőrizték a kritikus helyekhez rendelt technikai eszközök (erőgépek, vontatók, stb.) meglétét, a feladat végrehajtására való megfelelőségét. Az alezredes elmondta: az ellenőrzést végzők a veszélyes helyzetek felszámolásához szükséges technikai eszközöket biztosítottnak találták.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.