Szórakozás

Idegen építmény a Holdon? – Videó

Egy megszállott felhasználó a Google műholdképeit vizslatta, mikor egy nem oda illő alakzatot fedezett fel.

Mióta a Google Earth programban a Hold teljes felszínét bárki tanulmányozhatja, megszaporodtak a különös felfedezések. Az internetezők rendszerint valamilyen gyanús dologra bukkannak, mely elüt a szomszéd bolygó kráteres, sivár környezetétől. Ezúttal egy mértanilag szinte tökéletes formára bukkant egy felhasználó.

Ufók, összeesküvők, fotótrükk vagy a NASA?

A felfedező, aki „WowForReel” nézen posztol az interneten, egy derékszöget formáló alakzatot talált, mely hét pontból áll össze. A jelenségről videót is készített, melyet néhány nap alatt félmillióan megnéztek. A kommentelő társadalmat rögtön megosztotta a felfedezés. A szkeptikus tábor szerint manipulált a kép, vagy a fénytörés és az árnyékok véletlen csodájának köszönhető a szabályos forma. A másik tábor szerint egy igazi Alien-űrbázis része vagy maradványa látszik a képeken. Azt is megkockáztatják, hogy a NASA végez titkos kísérleteket egy eltitkolt laboratóriumban.

Egyik elképzelés merészebb, mint a másik. A felfedező váltig állítja, hogy már régóta tanulmányozza kísérő bolygónk felszínét, de ehhez fogható objektumot még nem talált sehol. Vajon csak egy pixelhibás fotórészletről van szó, vagy intelligens élőlények keze van a dologban?

A Hold emberi arca

Nem ez az első eset, hogy a Hold felszínén különös dolgok tűnnek fel. Az egyik legismertebb eddigi jelenség egy emberi arc volt, melyet lefényképeztek.Sokan úgy hitték, hogy mesterséges formáról van szó, ám kiderült: csupán a természet alkotta meg a véletlen képet. Miután más szögből érte fény a területet, eltűnt az emberi arc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik