Szórakozás

Dr. House vodkabojkottal áll ki a melegek mellett

Hugh Laurie (Hugh Laurie)
Hugh Laurie (Hugh Laurie)

Hugh Laurie ironikusan reagált Putyin vérlázító megjegyzésére.

Hugh Laurie felhúzta magát. Berágott az oroszokra.

Vlagyimir Putyin megjegyzése tett be neki; minden oroszok aktuális cárja ugyanis azt találta mondani, hogy a melegeknek békén kellene hagyniuk a gyerekeket. Tehát kvázi egyenlőségjelet tett a pedofília és a homoszexualitás közé.

A jó öreg Dr. House nem hagyta szó nélkül a meglehetősen primitív beszólást, és az orosz termékek bojkottjára szólított fel a Twitteren (ironikusan hozzátéve, hogy egyetlen exportcikket sem tud megnevezni). Azt írta követőinek – több mint 300 ezer van belőlük –, hogy az orosz vodka se rossz, ha a sütő kipucolására használja az ember. De mostantól csakis lengyel vodkát fogyaszt.

Laurie beszólásai nem maradtak válasz nélkül, az orosz publicisták és bloggerek sértődött cikkekkel és bejegyzésekkel vágtak vissza; mondván, ha a színész bojkottot tervez, akkor a vodka helyett a gázzal kezdje; mások pedig arra emlékeztettek, hogy az orosz pénz is bojkottálhatja majd Laurie-t – itt arra akart utalni az újságíró, hogy Hugh már zenészként is járt az országban, és így majd lemondhat a koncertezésről. (Biztos rendkívül érzékenyen érinti majd a pénztárcáját.)

A színész korábbi állandó humoristapartnere, a nyíltan meleg Stephen Fry már korábban a Szocsiban megrendezendő téli olimpia bojkottjára szólított fel az orosz homoszexuálisok jogait korlátozó törvények miatt.

Fotó: AFP/Robin Van Lonkhuijsen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik