Szórakozás

10 évet is kaphat a rabló, aki megvert egy nőt

A szegedi valutaváltóból kétmilliót zsákmányolt, de elkapták a járókelők.

A szegedi törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki szerdán délelőtt megtámadott egy helyi pénzváltó üzletet.

A vádirat szerint a férfi 11 óra körüli – az arcát egy sállal eltakarva- lépett a Tisza L. körúton lévő egyik pénzváltó üzletbe,  az ott dolgozó két nőt felszólította, hogy nyissák ki a kasszához vezető üvegajtót, de ők nem engedelmeskedtek.

Véresre verte az egyik nőt

Erre a támadó előkapta nagyapja gázpisztolyát és azzal nyomatékosította kérését. Az alkalmazottak félelmükben az asztal alá bújtak és megpróbáltak telefonon segítséget kérni.

A rabló ekkor többször is belerúgott az ajtóba, amely végül kinyílt, majd a pisztoly markolatával ütlegelni kezdte az egyik alkalmazott fejét. A két nő – egyikük erősen vérző fejjel – az utcára menekült, és ott segítségért kiabáltak, miközben tartották az üzlet ajtaját, hogy a férfi ne tudjon elmenekülni.

Sok év börtön fenyegeti

A támadó kicsit több, mint 2 millió forint értékben vett ki a kasszából különböző valutákat, majd az ajtót kívülről tartó alkalmazottat ellökve elmenekült az üzletből.

Nem sokkal arrébb azonban járókelők a Hajnóczy utca sarkánál elfogták, a földre teperték, és a rendőrség kiérkezéséig a lefogták, így az elrabolt pénz meglett.

fegyveres rablás miatt 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik