Szórakozás

Elutasították Michael Jackson orvosának fellebbezését

Conrad Murray (Conrad Murray)
Conrad Murray (Conrad Murray)

Conrad Murray eljárási hibákra hivatkozva akarta elérni, hogy másítsák meg a gondatlanságból elkövetett emberölés ítéletét.

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság három bírája helyi idő szerint szerdán egyhangúlag úgy döntött, hogy a 2011-ben folytatott tárgyaláson megalapozott bizonyítékok alapján mondták ki az orvos bűnösségét.

Murray ügyvédje a kérelemben arra hivatkozott, nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy Michael Jackson a Murray által beadott altató túladagolásától halt volna meg, és Jackson adhatta be magának a végzetes dózisú propofolt.

A popsztár 2009. június 25-én hunyt el, néhány nappal tervezett londoni turnéja előtt. Szemtanúk szerint Murray propofolt adott neki, hogy alvási problémáin enyhítsen, holott ezt a kisebb műtéteknél használatos szert ilyesmire nem alkalmazzák.
Ítéletük 68 oldalas indoklásában a fellebbviteli bírák hangsúlyozták, hogy Michael Jackson “sebezhető áldozat volt, Murray élvezte a popsztár bizalmát, amelyet megsértett, megszegve számos tekintetben a szakmai magatartás szabályait”.

Már szabad

A testület megállapította, hogy helyes volt a maximálisan adható négyéves börtönbüntetés kiszabása a 2011. évi bírósági tárgyaláson. Hozzátették: nyilvánvaló volt, hogy “Murray számos veszélyes gyógyszerrel kezelte Michael Jacksont anélkül, hogy meglett volna hozzá a megfelelő orvosi felszerelése, a megfelelő személyzet és a szükséges elővigyázatosság”.

Valeria Wass, az orvos ügyvédje közölte, nem lepte meg az ítélet, és gondolkodik az újabb jogi lépéseken. Jelezte, hogy vagy a kaliforniai legfelsőbb bírósághoz fordulnak, vagy kérelmeznek egy újabb fellebbviteli bírósági véleményt.
Conrad Murrayt 2011-ben négy év börtönbüntetésre ítélték. Két év letöltése után, múlt év őszén szabadlábra helyezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik