Szórakozás

Félórás orgazmus a disznók sorsa

oroszlán (oroszlán, )
oroszlán (oroszlán, )

Perverz madarak, buja oroszlánok és monogám főemlősök lakják a Föld vadonjait. Hálószobatitkok az állatvilágból.

Tudja melyik állatnak van két pénisze, hogy mennyit szexszel egy oroszlán, vagy, hogy emberi mértékkel melyik a legperverzebb madár a világon? Meghökkentő, érdekes és arcpirító tények az állatvilágból.

A kengurunak három vaginája van

Brit tudósok boncolásokkal bizonyították, hogy valamennyi Ausztráliában őshonos, erszényes nősténynek három vaginája van. A kenguruk esetében kettő a sperma célba juttatására szolgál, egynek pedig a szülés során van szerepe. Itt kell megjegyeznünk, a hímeknek sincs szégyellni valójuk e téren. Nekik ugyanis két – pontosabban egy kétágú – péniszük van.

De, hogy genitáliák helyett inkább egy aranyos bébi kenguru képe maradjon meg e cikk után a fejünkben, íme egy kis ugróerszényes születését bemutató filmrészlet, a nagyszerű David Attenboroughtól.

Forrás: Youtube.com/BBC Earth

Félórás orgazmus

A disznók sorsa világszerte ugyanaz. Esznek, dagonyáznak, szaporodnak, majd levágják őket. Az életük azonban korántsem olyan szomorú, mint azt elsőre gondolnánk. Főleg annak tudatában, hogy a sertések orgazmusa akár félórás is lehet.

A malacok élete különösen Észak-Európában kellemes. Dán disznótenyésztők szerint a nemi kielégülés fokozza az állatok megtermékenyülését, így ott erre is gondot fordítanak a kocák inszeminálásakor. A helyes eljárásról egy filmet is készítettek a derék gazdák. Ebből mutat be egy rövid részletet Mary Roach Tíz dolog, amit nem tudtál az orgazmusról című – 18 pluszos – előadásában.

Az említett rész 10:37-től látható. (Forrás: TED.com)

Hűséges emlősök

Csapodár férfiak és nők előszeretettel hangoztatják, hogy a párkapcsolati együttélés, a szerelmi hűség egy, az emberi társadalmak által kialakított normák közül. Ez nem feltétlenül van így. Biológusok szerint az emlős fajok 9 százaléka monogám, köztük sok főemlős is. A gibbonok például nemcsak, hogy egy életre választanak társat maguknak, nem ritka, hogy a párjuk halála után sem keresnek új partnert maguknak.

A hűség egyik mintaképei. (Forrás: Wikimedia)

Az emlősök mellett a madaraknál is gyakori monogámia. Hűséges társához a gerle, a réti sas valamint a hattyú is. A természettudósok közt vita van arról, miért választják egyes állatok ezt az életformát. Az egyik lehetséges magyarázat szerint az egyszeri párválasztással megtakarított időt hasznosabb dolgokra tudják fordítani.

Déli-sarki Szodoma

Emberi szemmel nézve kétségtelenül az Adélie-pingvinek a világ legperverzebb, legaberráltabb állatai. Az onanizálás, a nekrofília, a prostitúció, és a pedofília sem áll távol ezektől az első ránézésre ennivaló állatoktól.

A nőstények, párjuk tudta nélkül, kavicsokért közösülnek az egyedülálló hímekkel. (Forrás: Youtube.com/Natural History Museum)

Az Adélie-pingvinek szexuális életéről elsőként egy brit sarkkutató, George Levick készített tanulmányt az 1910-es évek elején, ám azt a korabeli tudományos közösség tagjai olyan arcpirítónak és illetlennek találták, hogy nem engedték megjelentetni. Levick feljegyzéseit Douglas Russell, a Londoni Természettudományi Múzeum egyik kurátora publikálta 2012-ben.

Alszik és szexel

És végül egy pajzán tény az állatok királyáról: a nőstény oroszlánok szexuális étvágya évente egyszer, az ivarzási időben olyannyira felfokozott, hogy naponta akár 20-30 alkalmmal is közösülnek a párjukkal. A National Geographic tud olyan hímről, amely két nőstényével 55 óra leforgása alatt összesen 157-szer párosodott.

(Forrás: Northfoto)

Az úgynevezett ösztrusz ciklus után az életük visszatér a rendes kerékvágásba. Míg a nőstények a kölykökkel foglalkoznak, addig a hímek alszanak. Átlagosan napi 18-20 órát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik