Szórakozás

Kutyalánccal lógatta fel szeretőjét egy férfi

A Szegedi Ítélőtábla három év börtönre ítélte az élettársát verő és megalázó 59 éves tettest.

A felek 2009-ben lettek szeretők, de már korábban ismerték egymást, mert a megalázott nő a férfi édesapja élettársa volt. Még 2012 nyarán töltöttek pár napot Pécsett. Egyik este a férfi enni kért, majd amikor úgy látta, hogy a vacsorához hozott kés piszkos, megpofozta a nőt, aki elterült a földön. Ezekután, a férfi a nyakára lépett és szidalmazni kezdte. Az asszony el tudott menekülni, majd egy közeli kertészetben és a rendőrségtől is megpróbált segítséget kérni, de az őrjöngő férfi megtalálta és visszavitte otthonához.

Miután visszaértek a házhoz, a férfi arra kényszerítette, hogy vetkőzzön meztelenre, majd egy többméteres rozsdás lánccal megkötözte, és fellógatta egy gerendára, úgy, hogy csak a lábujjhegye érte el a földet. A nőt az élettársa megfenyegette, hogy megkínozza, megöli, majd elássa a kertben. Ezután meg is rugdosta az asszonyt, aki elvesztette az eszméletét. A férfi fellocsolta a nőt és levette róla a láncot, majd megparancsolta neki, hogy feküdjön le az ágyba, és pihenjen. A férfi még két napig a házban tartotta, megfenyegette, ha el próbál menni, akkor megöli, és ráparancsolt, mondja azt: a sérüléseket úgy szerezte, hogy elesett a biciklivel. Az asszony hétfőn tért vissza szülőfalujába, otthon az állapotát látva az ismerősei értesítették a rendőrséget, és mentőt hívtak, akik a mohácsi kórházba vitték.

A bíróság személyi szabadságvesztés megsértése és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a férfit. A táblabíróság az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék által kiszabott büntetést eltúlzottan enyhének találta, de mivel az ügyészség nem fellebbezett, nem is súlyosbíthatta azt. Az ítélet jogerős.

online polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik