Szórakozás

Eltűntek a felesleges táblák Szentesről

Biztonságosabb a közlekedés a Kurca-parti városban

Még tavaly nyáron hirdette meg a Szentesi Rendőrkapitányság a Táblavadász elnevezésű akcióját, melynek keretében, a városban élők közül bárki bejelentést tehetett, ha olyan helyről volt tudomása, ahol véleménye szerint megtévesztőek vagy rosszak a közlekedést segítő jelzések, hiányzik egy KRESZ tábla vagy épp túl sok is van belőlük.

Az akció eredményeiről most számolt be a megyei főkapitányság.

Az állampolgárok egy hónap alatt 31 bejelentést tettek a kapitányságra. Legtöbben közlekedési táblák hiányát vetették fel, de növényzettől nem belátható útkereszteződésről és elhasználódott közúti jelzőtábláról is érkezett jelzés – olvasható a közleményükben.

Új KRESZ táblák a 451-es főút és a Berki út kereszteződésénél. (Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrség a bejelentések kivizsgálása után eltávolította, illetve a cserélte a valóban elhasználódott, illetve felesleges táblákat, valamint felújítottak több útburkolati jelet is.

Ahol belógó fák és bokrok nehezítették a közlekedést ott a szentesi városellátó intézkedett, ígéretet téve arra, hogy a jelzett helyekre a jövőben külön figyelmet fordítanak majd.

A közlemény megjegyzi, a Táblavadászat akció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság területén 2013-ban nem növekedett a személyi sérüléssel járó balesetek száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik