Szórakozás

VV6: Dugni mindenki tud

A Való Világ villában most is van műfű, szauna, kötelező mikroport használat, ám nincs beszavazóshow és erkölcsi minimum. Hódos Hajni szakérti a VV6 első adását.

Nehéz megszólalni a tegnap útjára indított Való Világ valóságshow hatodik évadának első adása után úgy, hogy – a sivalkodó, éljenző statisztákat is beleértve – egyetlen szereplő iránt érzek némi szimpátiát és ez Lacika, a plüsspóni.

Három lány, két fiú és Simon költözött be tegnap a Balázstalanított Való Villába, ahol most is van műfű, szauna, kötelező mikroport használat, ám nincs beszavazóshow és erkölcsi minimum, valamint bazdmegelés nélküli mondatok se.

Beszédhibás kakiló és a Legfontosabb Technikai Újítás

A vártnál is gyorsabban szippantott be az új évad: kezdeti, óvatos tétovaságom egyetlen pillanat alatt adta át helyét annak az acélos távolságtartással keveredő laza nyitottságnak, ami képessé tesz arra, hogy kifejezéstelen tekintettel, elvárások és azonnali minősítés nélkül nézzek végig bármit, ami történik, amikor megpillantottam egy magas, feltűnő beszédhibával küszködő fiatalembert anyaszült meztelenül futkározni a Villában, aki ahhoz már ruhát öltött, hogy megossza  velünk, egyből bele akart kakilni a vécébe, de nem jött semmi. Innen indulunk. Lefelé.

Azt is inkább az első adások forgatókönyvének, mintsem Istenes Bence tehetségének könyveltem el, hogy az applikáció letöltése, és az újfajta szavazás elmagyarázása és betanítása (!) alatt cseppet sem éreztem hülyébbnek magam, mint akkor, mikor még Balázs ordította a fülembe a Való Világ szabályait. Az egyik újítás ugyanis, hogy nem sms szavazás van. Ez egyébként a VV6 Legfontosabb Technikai Újítása nevet kapta, mert az nem hangzik túl jól, hogy Befejeztük a Nézők Lehúzását és ennek az újításnak a hatásait majd később elemezgetjük is.

A másik újdonság, ami lényegében az sms szavazás megszűnésének köszönhető, hogy nincs Beszavazó show és ez nekem hiányzik. A maratonira nyúlt műsoridő nyilván nem, és azt sem hittem soha, hogy eddig a három esélyes közül tényleg az kerül be a Villába, akire a legtöbben szavaznak, mégis sokat veszített a műsor, sokkal korábban lehetett szörnyülködni, gondoljunk csak a VV Seherezádét is felvonultató Szenvedélyes nők beszavazójára az előző évadból, ahol csinos kislányok torkaszakadtukból ordítottak és rikácsoltak, majd toporzékoltak tűsarkúban öklüket rázva, bizonyítandó érzékenységüket és törékenységüket. A Beszavazó show arra is jó volt, hogy kialakuljon egy szimpátia, egyfajta kapcsolat a néző és a Villalakó között, úgy érezhettük, a stúdióban töltött idő alatt megtudtunk róla valamit, esetleg már akkor utáltuk, de közömbös semmiképpen nem maradt a műsor végére.

Ehelyett kaptunk egy unalmas és sablonos kisfilmet: Bence becsönget, belevigyorog a kamerába, VV Valaki ajtót nyit és jól meglepődik, szabadkozik a kupleráj és az elöl felejtett, a bioorganikus kémia témájában írt phd-jegyzetek miatt, Bence leül az ágy sarkára. Ha nincs ágy, hoznak neki egyet a szomszédos asztalostól, vagy gyorsan ácsol egyet magának, de akkor is ágyra ül. VV Valaki meglepődik, mert bekerült a Villába és indul pakolni.

Szemöldök, bazmegolás, szőrös kovbojkalap

Tegnap ez alól egyetlen kivétel volt, VV Iza, a Jócsaj, aki olyan úri bazmegolásban tört ki amiatt, „nincs meghúzva a szemöldöke”, erre váratlanul beállít egy egész stáb hozzá, ráadásul kamerákkal, hogy öröm volt nézni. Később egyébként azzal korteskedett, hogy imádja a spontán dolgokat. Persze ekkor már túl voltunk a félnótás Simon nevű lényen, akiről majd az elkövetkező hetekben dönthetjük el, valóban klinikai eset, vagy ezt a szerepet választotta magának, kettő darab – egy ifjabbik és egy éltesebb – macsón, akikről, ha agyonvernek se tudok többet elmondani, se jót, se rosszat, egy anyányi lányon, aki pink szőrös kovbojkalapban nyerít és/vagy üvölt és egy saját bevallása szerint fehérmájú nőn, aki ötszáz férfin van túl.

És ez csak a fele.

Fotó: Hír24

Emlékeznek még a csínyre, mikor az iskolai héten VV Olivér és pajtásai tojást dugtak VV HolnaptólEdzünk László izéjébe? Na, itt ilyen nem lesz. Vagyis, lehet, hogy lesz, de hogy nem a tolltartó dugnak tojást, hanem máshova, az is biztos és nem akarom megtippelni sem, hova. Azt sem, hány darabot. A Félnótás Simon a maga megjátszott (?) gyagyaságával üdítő színfoltnak tűnt, a többi játékos azonban egyértelműen a szexre, a testiségre helyezte a hangsúlyt, nemcsak a róla szóló kisfilmben, de arra válaszként is, mit várhatunk tőle, mivel színesíti a Villa életét.

A lényeg: szex a kamera előtt

Tőlem annyit szexel mindenki, amennyit akar, még ahhoz sem ragaszkodom, hogy a négy fal között tegye. Mégis átverve érzem magam. Megint. Azt, hogy a Való Világ 4 ekkora siker lesz, szerintem még az RTL Klub sem gondolta. És mekkora szerencséjük volt Alekosszal és Baukó Évával! A szörnyű páros a hátán vitte a műsort, egészen a végéig. A VV5 Attilája és Pétere megcsillantotta a reményt, hogy láthatunk taktikus, okos, manipulatív játékot. Ez végül nem jött össze, de legalább néhány adás erejéig elhittük és jó volt. Láthattunk merőkanállal töltött káposztát zabáló részeg bombanőt és VV Krisztofelt, ha akarnánk, sem tudnánk elfelejteni. Mindenki a médiában akart akkor is elhelyezkedni, most is. Mindenki élete álmának és kiugrási lehetőségnek tekintette a Való Világot. Mindenkinek az volt a célja, hogy minél tovább benn maradjon. Egy dolog változott: a jelenlegi szereplők ezt kizárólag a kamera előtti szexelésre alapozzák.

Ezzel pedig több baj is van, én csak kettőt említek, a többit hagyom a pszichológusokra és a szociológusokra. Egyrészt, dugni mindenki tud. Ettől senki nem lesz érdekes. Másrészt, ha dugást akarok nézni, pornócsatornára kapcsolok. Ezek a fiatalok mégis azt hiszik, hogy én erre vagyok kíváncsi. Hogy belőlük ezt akarom látni, hogy ez az, amit ők a legjobban tudnak és ezt akarják nekem megmutatni. VV Aurelió előtt csaj térdel, VV Charlotte melltartóban, bugyiban hancúrozik. Egy férfivel egyébként, most már ezt is fontosnak tartom leírni. Nézem a bemutatkozó kisfilmeket és azon gondolkodom, mi az érdekes ezekben a gyerekekben és miért hiszik azt, hogy amit megmutattak magukból, az igen? Hé, én egy valóságshowra fizettem be!

És hogy hol szexelhetnek a VV6 lakói? Itt van róla egy videó:

Olvasói sztorik