Szórakozás

Szegeden őrzik majd Szita Bence gyilkosait?

szita bence tárgyalás (szita bence tárgyalás)
szita bence tárgyalás (szita bence tárgyalás)

Tényleges életfogytiglant kaptak a gyilkosok.

Pénteken délelőtt a Pécsi Ítélőtábla másodfokon is helybenhagyta Szita Bence gyilkosainak tényleges életfogytiglani büntetését.


fotó: MTI Sóki Tamás

Az eljárás során bebizonyosodott, hogy Polcz Erika bízta meg a szörnyű tett elkövetésével a hajléktalan Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet, akik különös kegyetlenséggel bántalmazták, megszúrkálták, majd élve eltemették a 11 éves fiút. A nő tettét azzal magyarázta, hogy szerinte a gyerek miatt romlott meg kapcsolata élettársával, Bence édesapjával.

A tényleges életfogytiglani büntetés a jelenlegi jogszabályok szerint nem teszi lehetővé semmilyen módon az elítéltek szabadlábra kerülését. Az ilyen rabok különleges bánásmódot és őrzést kapnak, melyre nem alkalmas minden büntetésvégrehajtási intézet. A szegedi Csillag Börtön külön körlettel rendelkezik az életfogytiglanra ítéltek fogadására, akik közül többet is őriznek itt. A közelmúltig például köztük volt a sokszoros gyilkos Magda Marinko is.

Mivel a rabok biztonsági okokból nem egy börtönben töltik le büntetésüket, nagyon valószínű, hogy Szita Bence gyilkosai is Szegedre, a Csillag Börtönbe kerülnek majd hosszabb időre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik