Szórakozás

Származása miatt támadtak a Barátok közt Chengjére

A Barátok közt Chengjére álarcosok támadnak a parkban. A fiú elszalad, így nem lesz verekedés az esetből, a Chenget alakító színész azonban azt mondja, ő azért feltett volna néhány kérdést a támadóknak.

A Chenget alakító Lee Henrik a való életben származása miatt még nem kerültt hasonló helyzetbe. A korábban utcán élő színészt régebben punk kinézete miatt érte atrocitás.

“Bár sok vietnámit ismerek, akik itt élnek, a néha hátrányos megkülönböztetésen kívül nem nagyon hallottam róla, hogy bántották volna őket a származásuk miatt. Édesapám szintén vietnámi, és azt ő is érzékeli, hogy néha a tárgyalások során nem veszik elég komolyan. engem szerencsére még soha nem támadtak meg csak azért mert félig vietnámi vagyok. Ha ferdén is néznek rám, amikor megszólalok folyékonyan magyarul, általában mindig barátságosabb lesz a helyzet” – mesélte a Hír24-nek a magyartanárával nősölő Lee Henrik.

Fotó: RTL Klub

A színész azt is elmesélte, bizony volt az életének olyan zűrös időszaka, amikor többször is keveredett verekedésbe, ám azok sem a származása miatt történtek.

“Volt egy punk korszakom, amikor több balhém is volt. A punkok és a neonácik általában nem szívelik egymást, úgyhogy elég irritáló lehettem a számukra. Nekem is jöttek többször, volt, hogy úgy gyomron vágtak, hogy összerogytam. Ma már azt mondom, egy olyan helyzetben, mint amilyenben Cheng is volt a sorozatban, amikor többen támadnak az emberre, két megoldás van: verekedni vagy futni. amikor Cheng elszaladt, és két támadó utána rohant, akkor viszont én megálltam volna, hogy feltegyek néhány kérdést nekik, például, hogy mit akarnak tőlem, de a karakterem konfliktuskerülőbb, mint én” – tette hozzá Lee Henrik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik