Szórakozás

Elítélték a villamoson verekedő fiút

Villamoson-verekedo-ferfi-letartoztatasa(430x286)(1).jpg (Villamoson verekedő férfi letartóztatása)
Villamoson-verekedo-ferfi-letartoztatasa(430x286)(1).jpg (Villamoson verekedő férfi letartóztatása)

Két és fél évig ülhet börtönben a szegedi fiatalember, ha jogerőre emelkedik a mostani döntés. Most szabadlábon van. Barátja nem ütött, de őt is elítélték.

A Szegedi Járásbíróság különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletében és garázdaságban mondta ki bűnösnek a 24 éves fiút, aki egy hónapja a csongrádi megyeszékhely egyik villamosán vert meg meg egy utast.

Cigivel a villamoson

A fiú december 6-án a villamoson rágyújtott. Az egyik utast, a 28 éves Dávidot ez felbosszantotta, odament és közölte vele, hogy ez itt tilos. Válaszként füstöt kapott az arcába, erre ő elvette a cigit és elnyomta a padlón. Ekkor a dohányzó fiú nekiesett Dávidnak, a bírósági közlemény szerint több mint tucatszor ököllel ütötte meg a fején.

Az agresszív fiú miután megtudta, hogy a rendőrök városszerte keresik, jelentkezett a rendőrségen. A vallomása végén bocsánatot kért a megvert fiataltól , és attól a nőtől is, aki az áldozatot védte.

Szabadlábon a másodfokú ítéletig

A fiúra egyszer már kiszabtak felfüggesztett börtönbüntetést, így most nem kerülheti el a szabadságvesztést.

Első fokon két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a verekedőt a Szegedi Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért és a vádlott megszüntetett előzetes letartóztatásának újbóli elrendelése érdekében, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.

Az erőszakos fiú barátja nem ütött, sőt ő is próbált véget vetni a verésnek, de különös visszaesőként bűnösnek mondta ki társtettességben elkövetett garázdaság címén a bíróság és egy év végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

Köszönet a cégtől

A szegedi tömegközlekedési cég közleményben méltatta a fiatalembert, aki a testi épségét veszélyeztetve is kiállt a szabályok betartásáért és a nőt is, aki a megtámadt fiú segítségére sietett.

Olvasói sztorik