Szórakozás

Schobert Norbert: Tiltsák be a petárdázást

Összefogtak az ismert emberek egy közös cél érdekében.

Remegő kisgyerekek, sokkot kapott, elkóborolt kutyák, rettegő állatok, roncsolt kezek, halláskárosodás. A szilveszteri petárdázás sokakat felháborít! Barbár és kegyetlen szokásnak tartják, sokkolja és rettegéssel tölti el a kisgyerekeket és a semmiről sem tehető állatokat. Szabályos állatkínzás a petárdázás, és ezért bűncselekmény – állítják sokan.

És már egyre többen, köztük sok ismert ember követeli, hogy tiltsák be az eszetlen durrogtatást. Az e heti Story magazin hasábjain a petárdázás ellen emel hangot Gombos Edina, Falusi Mariann, Keresztes Ildikó, Gáspár Győző, Schobert Norbi, Peller Mariann, Molnár Anikó és Steiner Kristóf is.


Fotó: TV2 Press

Tegnap pedig a Hír24-nek az újra tévéző Kasuba L. Szilárd árulta el, hogy majdnem tönkretette az életét a petárdázás. Pár évvel ezelőtt ugyanis a kezében robbant fel egy petárda.

“Emlékszem otthon voltam, egy póló volt rajtam és abban a pillanatban, hogy meggyújtottam a petárdát rögtön felrobbant. Egy hibás darab volt. A rajtam lévő ruha szétszakadt és a mellkasomról is leégett a szőr, a bőr. Szerencsére nem lett maradandó károsodásom, de ez csak a véletlenen múlt. Ha másképp tartom a petárdát, akkor akár az ujjam is leszakadhatott volna, vagy elveszíthettem volna a látásom. Szerintem is be kellene tiltani azokat a petárdákat, tűzijátékokat amelyeket kézből kell meggyújtani és nincs hosszú gyújtózsinórjuk” – mondta az Egészségkalauz műsorvezetője.

A Story és a StoryOnline szeretne a lehető legtöbb csatlakozó aláírást összegyűjteni a petárdázás betiltása érdekében. Mit szólsz hozzá? Véleményeket ide várják: storyonline@sanomamedia.hu!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik