Szórakozás

Tabletet próbáltak lopni, elítélték őket

A Szegedi Járásbíróság kedden jogerős ítéletet hozott annak a román testvérpárnak az ügyében, akiket szombaton vett őrizetbe a rendőrség.

Kapcsolódó cikkek

Az ítélet szerint a vádlottak január 4-én, az egyik szegedi áruházban, műszaki cikkeket próbáltak meg ellopni. Az egyik férfi levett a polcról egy tabletet, míg testvére egy mobiltelefont vett magához. Az összesen több mint 72 ezer forint értékű műszaki cikkekkel a testvérpár a hűtőszekrényekhez ment, ahol az egyikük, a nála lévő mágneses eszközzel, levette az áruvédelmi eszközt, majd ,a termékeket a ruhájukba rejtették és így próbáltak meg távozni az áruházból. Azonban ez nem sikerült, mert a biztonsági szolgáltat feltartóztatta őket.

Az eltulajdonított termékeket visszaadták, majd megpróbáltak távozni a biztonsági helyiségből. Mivel a biztonsági őrök ezt nem engedték, az egyik férfi egy alkalommal megütötte az egyiket. Az őrnek az ütés következtében 8 napon belül gyógyuló sérülése lett.

A bíróság az egyik férfit bűnösnek mondta ki társtettességben, erőszakkal elkövetett lopás bűntettében, ezért három hónap, egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, míg a másik férfit bűnösnek találta társtettességben, erőszakkal elkövetett lopás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért őt öt hónap végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

A testvérpár a bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlottak és a védő tudomásul vette, így az jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik