Szórakozás

Kedvezőbb elbírálás a megváltozott munkaképességű személyeknél

rokkant (rokkant)
rokkant (rokkant)

A változtatásban leginkább a 45-60 év közötti személyek érintettek, akik sok esetben több évtizedes biztosítási előzménnyel rendelkeznek, azonban a kérelem benyújtását megelőző öt éven belül betegségük miatt nem tudtak dolgozni.

A parlament az év végén elfogadta azt a jogszabály módosítást, mely a megváltozott munkaképességűek egy újabb csoportjának kedvez: akik a meglévő, 40%-os egészségkárosodásuk mellett eddig azért nem kaphattak rokkantsági, vagy rehabilitációs ellátást, mert az elmúlt években nem volt meg a három év biztosítási idejük, most ismét jelentkezhetnek a Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervénél.

Sok olyan beteg, fogyatékkal élő személy van, akik önhibájukon kívül, betegségükből adódóan lettek az elmúlt 3-4 évben munkanélküliek, de mégseem vethettek igénybe semmilyen ellátást, mert nem volt meg az ehhez szükséges biztosítási idő. Ők kerülnek most kedvezőbb helyzetbe az új szabályozással.

A változás miatt, Szegeden a Deák Ferenc u. 17. szám alatti ügyfélszolgálati helyén, várják azok jelentkezését, akik korábban nem kaptak támogatásban, azonban az új rendelet miatt, január 1-étől rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra lehetnek jogosultak – közölte portálunkkal Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik