Szórakozás
Szegedi-Itelotabla(1)(960x640)(1).jpg (Szegedi Ítélőtábla)

Borosüveggel támadt a portás – csúszik a végső büntetés

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 07. 10:59

Elnapolták a másodfokú tárgyalást február 18-ára.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélték el elsőfokon tavaly áprilisban azt a férfit, aki portásként dolgozott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinika Központ Sebészeti Klinikáján. Az akkori döntés szerint büntetése 4 év börtön és 4 év közügyektől eltiltás.

Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést.

A Szegedi Ítélőtábla kedden elnapolta a nyilvános ülést, és február 18-ára tűzte ki az új tárgyalást. A büntető tanács erre beidézte a négy orvos szakértőt és a látleletet kiállító orvost is, akik meghallgatását szükségesnek tartja.

A klinika dolgozói december 1-jén tartották szokásos évzáró rendezvényüket, ahol a férfi feladata a videokészítés lett volna. A buli közben túl sokat ivott  és összeveszett egyik kollegájával, aki megütötte őt és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A támadó haza akart menni taxival. Miközben az utcán várt a kocsira, megjelent a megvert érfi és egy  borosüveggel többször ütni kezdte, áldozata már a földön volt, akkor sem hagyta abba, másvalaki választotta őket szét.

Az üveggel megvert férfi több ujja eltört és életveszélyes koponysérüléseket szenvedett. 10 hét alatt gyógyult fel, de kézsérülése maradandó és a történtek óta szorongászavara van.Támadója a bíróság előtt azzal védekezett, hogy nem emlékszik semmire.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.