Szórakozás

Hívatlanul érkezett a klip a rappernek

A győri kötődésű Hívatlan Vendégnek a napokban jelent meg legújabb klipje, melynek születéséről kezdetben fogalma sem volt a zenésznek.

Nem ma kezdte a zenélést Sályi Gergő, aki Hívatlan Vendég név alatt bontogatja szárnyait a magyar zenei életben. Illetve csak bontogatta, az utóbbi időben ugyanis saját bevallása szerint kevés ideje jutott arra, hogy komolyabb szinten foglalkozzon dalszerzéssel.

Eltelt jó pár év második szólólemezem, az „1 torok – 1 tüdő” megjelenése óta. Az élet azóta úgy hozta, hogy számos fontosabb dologgal kellet foglalkoznom, mint a hobbimmal, a zenéléssel. Évekig fel sem léptem a közösségi oldalamra, megszűnt a hozzáférésem a youtube csatornámhoz, elhanyagoltam a – már csak domain név formájában létező – honlapomat, nem törődtem a lemezrendelésekkel, megannyi biztató hangvételű levelet hagytam válaszolatlanul, és még sorolhatnám” – árulta el a Győr24-nek Gergő, aki azt is bevallotta, hogy ennek csupán egy, de nagyon nyomós oka volt, vagyis, hogy nem érzett késztetést új dalok szerzésére.

Egy ideje már nem érzem a tüzet, a késztetést, hogy szöveget írjak, zenét szerkesszek, dalokat vegyek fel, és keverjek, fotósokra, grafikusokra vadásszak, weboldal-fejlesztő informatikusokkal küzdjek, hozzászólásokat moderáljak. Sokáig bűntudatom is volt, csalódtam magamban, hogy így cserbenhagyott a lelkesedésem, de kötelességtudatból, vagy mások kedvéért mégsem alkothatok. Nincs kizárva, hogy holnapután arra ébredek, hogy rímbeszedett gondolatok tömkelegét szeretném zenés formába önteni, de áltatni nem akarok vele senkit, így egyelőre a dobozában pihen a billentyűzet és a mikrofon” – tette hozzá a rapper.

A napokban Gergőnek mégis új klipje látott napvilágot a videómegosztó portálon, a kisfilm születéséről kezdetben sejtése sem volt. „Egy hónapja megkeresett Szalai András nevű barátom  – akinek a Magyar álom klipjét is köszönhetem – hogy az egyik dalom megihlette, és szeretne hozzá forgatni egy videót, ha nincs ellenemre. Hát természetesen nem volt, s immár kész is a végleges képanyag. Plusz öt év, plusz tíz kiló, de a hangom változatlan” – zárta némi poénnal beszélgetésünket a zenész.

A Győr24 olvasói most az elsők között tekinthetik meg a kész anyagot:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik