Szórakozás

Prostituáltat futtató rendőrt ítéltek el Szegeden

Szegedi-Itelotabla(1)(960x640)(2).jpg (Szegedi Ítélőtábla)
Szegedi-Itelotabla(1)(960x640)(2).jpg (Szegedi Ítélőtábla)

Pénteken,a Szegedi Ítélőtábla, jogerősen egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélt kerítés miatt egy rendőrt.

A Szegedi Rendőrkapitányságon szolgált az a 34 éves férfi, aki egyik ismerősével elhatározta, hogy prostituáltakat fognak futtatni. A férfiak találtak is egy nőt, aki elvállalta a “munkát”. A lány április 7-én érkezett Szegedre, és úgy állapodott meg a két férfival, hogy az általuk bérelt lakásban fogadja kuncsaftjait, a bevételt pedig megfelezik.

A pénzért cserébe a rendőr és a társa garantálták a lány biztonságát és védelmét. A lány kapott egy mobiltelefont, amelyen a klienseivel tarthatta a kapcsolatot, a férfi pedig fotókat készített róla, és a prostituált szolgáltatásait kínáló hirdetést adott föl. A nő 2013 május végéig fogadta a szórakozást kereső férfiakat, a bevétellel naponta számolt el, és a megállapodásnak megfelelően a pénz felét leadta a futtatóknak.

A táblabíróság folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a felfüggesztett szabadságvesztés mellett lefokozással is sújtott. Az ítélőtábla úgy látta, hogy a férfi rendőrként olyan jellegű és súlyú bűncselekményt követett el a prostitúció elősegítésével, hogy nem méltó rendfokozat viselésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik