Szórakozás

6 éves gyereket támadt meg egy kutya Szegeden

A Cserepes sor környékén szabadon kószálnak a kutyák, meg is történt a baj, egy 6 évest támadott meg az egyik telepi eb.

Az ebrendészet sűrűn látogatja a Cserepes sor környékét, mert több bejelentés is érkezik kóbor kutyákról. Nemrég egy 6 éves gyereket támadott meg az egyik eb. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint, a romos, kerítés nélküli telkekről szabadon kijárnak a felelőtlenül tartott állatok.

A délmagyar.hu úgy értesült a támadásról, hogy egy német juhász keverék, egy 6 éves gyereket harapott meg a fején, a combján és a hasát is összemarcangolta. Az eset után a kutya gazdája és a sérült gyerek családja egymásnak esett, a kiérkező rendőrök előzték meg a súlyosabb atrocitást. Az ebet befogták, először karanténba helyezték, majd örökbe adták. A kutya gazdáját a rendőrök előállították és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett ebrendészet a területet a többihez képest többször ellenőrzi, és itt az állatbefogások száma is magasabb az átlagosnál. A Cserepes sor lakosainak az együttműködése nélkül a probléma megoldása szinte lehetetlen.

Rendelet és állatvédelmi törvény is szabályozza a kutyatartást Szegeden. A rendelet kimondja, hogy “minden állattartó köteles gondoskodni arról, hogy az állattartás következtében mások jogai sérelmet ne szenvedjenek”. Az állatvédelmi törvény azt is megfogalmazza, hogy súlyos bírságokat is fizethetnek a figyelmetlen gazdák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik