Szórakozás

Az év legmagyarabb mémjei

Bajszos sztárok, BM-es sms és a mindenkit elpusztító vak komondor.

Senkit sem kíméltek az idén az internet arctalan népművészei. Külföldi sztárok, magyar celebek és a politikai elit is kapott hideget-meleget a hazai mémgyárosoktól. Íme három a legnépszerűbbek közül.

Hungaromém

A széles magyar tömegek 2013 első hónapjaiban ismerték meg az internetes mém-kultúrát, amikor is kackiás bajuszos, ízes tájszólású hollywoodi sztárok tucatjai lepték el a hazai Facebook-felhasználók üzenőfalát.

Forrás: Hungaromém.net

Az olykor vicces, máskor igencsak erőltetett Photoshop-alkotások kétségtelenül új alapokra helyezte a műfajt Magyarországon.

BM-mém

Szabályos mémlavinát indított el a Belügyminisztérium március 15-ei, egy napos késéssel kiküldött, kétértelmű sms-e, amely egyszerre szólítja fel a hóviharban az autójukban rekedt embereket a kocsijuk elhagyására és a maradásra.

Forrás: Facebook.com

Azt nem tudni, hányan követték a BM útmutatását (illetve, hogy mi lett volna az egyáltalán), mindenesetre a szöveges üzenet azóta is remek alapként szolgál katasztrófahelyzetben a mémgyárosoknak.

Vak komondor

Az idei évben bebizonyosodott a mém- és a gifművészet valódi alternatívája lehet a méltatlanul elfelejtett magyar politikai és közéleti karikatúrának. Államtitkárok, miniszterek, honatyák is felkerültek az internet underground alkotóinak céltáblájára.

Forrás: Zero2zero.tumblr.com

Közülük a legnagyobb karriert kétségtelenül Balogh József képviselő és az ő bűnbakká tett vak komondora futotta be. Számolatlanul terjedtek a hálón a humoros képes-szöveges kommentárok, bennük a tömegek válaszával, miszerint a családi belüli erőszak korántsem humoros dolog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik