Szórakozás

Már elfogadható a levegő minősége Dunaújvárosban

szmog (szmog)
szmog (szmog)

A magas szálló por koncentráció miatt csütörtökön még veszélyesnek minősítették Dunaújváros levegőjét.

Péntekre csökkent a levegő szálló por koncentrációja Dunaújvárosban, a település levegőjét elfogadhatónak minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet.

A magas szálló por koncentráció miatt csütörtökön még veszélyesnek minősítették Dunaújváros levegőjét. Budapesten, Salgótarjánban, Egerben, valamint a Sajó völgyében (Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc) “kifogásolt” volt a levegő minősége.

Az OKI honlapján található térkép szerint a szálló por miatt jelenleg az ország északkeleti területén három település, Putnok, Sajószentpéter és Kazincbarcika levegője “kifogásolt”. Az összes többi településen elfogadhatónak minősítették a levegőt.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik