Szórakozás

Lakástűz Vásárhelyen, lángoló kocsik Szegeden

Adventi koszorú, autók és melléképület is égett kedden.

Ötször tűzhöz, egyszer pedig egy leszakadt elektromos vezetékhez riasztották a megye tűzoltóit december 24-én– tájékoztatta portálunkat Tátrai János tűzoltó alezredes, katasztrófavédelmi szóvivő.

Reggel a Kossuth Lajos sugárúton a tűzhelyen hagyott étel kapott lángra. A tűzoltók időben érkeztek. Senki sem sérült meg.

Kora délután Csongrádon akadt dolguk a lánglovagoknak. A Szécsi utcában egy 15 négyzetméteres melléképület égett. A városi tűzoltók a szentesi kollégáikkal közösen fékezték meg a lángokat. A kigyulladt házrész tulajdonosa maga kezdte el eloltani a tüzet. Ő az alezredes tájékoztatása szerint meg is sérült.

A szentesi tűzoltók a 45-ös főúton is dolgoztak. A szarvasi elágazásnál egy leszakadt elektromos vezetéket távolítottak el az útról.

Késő este a megyeszékhely ügyeletes egysége kapott riasztást. A Hont Ferenc utcában, egy parkolóban két lángoló autót kellett eloltaniuk. Sikerült megfékezni a tüzet, de a járművek így is teljesen kiégtek. Az esetről korábban már beszámoltunk. A kocsikat egy 15 éves fiú gyújtotta fel. A rendőrség már el is fogta. Lopás és rongálás miatt nyomoznak ellene.

Két, a karácsonyi időszakkal összefüggő tűzeset is történt megyénkben: a déli órákban Szegeden egy égő gyertyától kapott lángra a szőnyeg, míg Hódmezővásárhelyen egy adventi koszorú égett. Mindkét esetben elegendő volt a háziak beavatkozása.

A megyei igazgatóság szóvivője a két eset kapcsán hangsúlyozta, mindenki gondosan válasza meg a gyertyák és csillagszórók helyét, egyúttal soha nem szabad égő gyertyákat magára hagyni.

Csak bevizsgált, a magyar érintésvédelmi szabványnak megfelelő fényfüzéreket használjunk, és azokat se hagyjuk felügyelet nélkül – tette hozzá Tátrai alezredes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik