Szórakozás

Tanúból vádlott lehet Nigella Lawson

Nigella Lawson (nigella lawson, )
Nigella Lawson (nigella lawson, )

Rendőrségi vizsgálat indulhat a világszerte ismert és népszerű tévészakács ellen kábítószer-használat gyanújával.

Nigella Lawson eredetileg a vád tanújaként jelent meg többször is az elmúlt hetekben a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeseinek csalási pere folyt.

Az olasz testvérpár, Francesca és Elisabetta Grillo évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolták, hogy a család pénzéből 658 ezer fontot (több mint kétszázmillió forintot) vertek el saját luxuskiadásaikra.

Titkolt drogozás

A testvérpárt a múlt héten az esküdtszék felmentette, ám a két egykori családi mindenesre akkor gyakorlatilag már senki nem figyelt. A tárgyaláson ugyanis fény derült Nigella Lawson kábítószeres múltjára és a hír elöntötte a brit sajtót.
Francesca és Elisabetta Grillónak – ügyvédeik szerint – a tévészakács személyesen engedte meg a pénzszórást, cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről.

Nigella Lawson tanúvallomásában elismerte, hogy valóban fogyasztott kokaint “néhányszor”, de ez még akkor történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt és a közös kábítószer-fogyasztás célja az volt, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó Diamond szenvedéseit enyhítsék.

Elismerte azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez – kokainhoz és kannabiszfélékhez – folyamodott, azért, hogy “elviselhetetlen” életét és Saatchi “terrorizmusát” elviselhetőbbé tegye. A tévészemélyiség ugyanakkor azzal vádolta Charles Saatchit, hogy “fűnek-fának hazudozik” az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

Egyre több a pletyka

A lavinát azonban már nem lehetett megállítani és a brit sajtóban azóta is naponta jelennek meg egyre cifrább beszámolók Nigella Lawson drogos ügyeiről. A hétfői Daily Mail például idézi Saatchi előző feleségét, az amerikai Kay Saatchit, aki szerint Nigella Lawson az ő 18 éves lányukat, Phoebe-t is megpróbálta “bevonni a kábítószerezésbe”. Phoebe együtt élt apjával és Nigella Lawsonnal londoni otthonukban a nyáron kimondott válásig.

Elisabetta Grillo ráadásul kijelentette a bíróságon, hogy a tévészakács “a gyerekeknek is megengedte, hogy füvet szívjanak”. Nigella Lawsonnak két tizenéves gyermeke van első házasságából.

Vádemelés lehet

A Scotland Yard a drogvádak felmerülése után először azt közölte, hogy nem lát okot vizsgálatra az ügyben. Az egyre újabb információk napvilágra kerülése után azonban a rendőrség a jelek szerint meggondolta magát. A hétfői Daily Mailnek a Scotland Yard illetékes parancsnoka, Stephen Watson úgy fogalmazott, hogy a rendőrség a vádhatóságokkal együtt vizsgálja bírósági eljárás során elhangzottak lehetséges “folyamodványait” és áttekinti az összes bizonyítékot.

A konzervatív brit napilap szerint a Scotland Yard fontolóra veszi a vádemelés lehetőségét kábítószer-birtoklás gyanújával és akár gyanúsítottként is kihallgathatja Nigella Lawsont. A Mail szerint a gyermekvédelmi hatóságok is eljárást indíthatnak az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik