Szórakozás

50 évesen is dögös a Flashdance színésznője

flashdance (flashdance, )
flashdance (flashdance, )

Így néz ki Jennifer Beals 30 évvel a legendás film után.

Az 1963-ban ezen a napon született színésznő édesapja afroamerikai származású, édesanyja Amerikában született ír származású asszony. Beals felsőfokú tanulmányait a Yale Egyetemen végezte amerikanisztika szakon, azonban az azóta már ikonikussá vált film kedvéért egy időre passziváltatott. A Flashdance volt az első főszerepe, ezzel indult el a 20 éves lány karrierje.

Azóta több mint 50 filmben játszott

Filmszerepei mellett olyan világhírű sorozatokban tűnik fel napjainkban is, mint a Castle vagy a Hazudj, ha tudsz!. Hat évig játszott az L című sok port kavart, leszbikusokról szóló sorozatban. Heteroszexuális anyukaként is kiáll a melegek jogai mellett. “Azt hiszem, miután ennyi ideig játszottam Bette Porter karakterét, tiszteletbeli tagja lettem a közösségnek.”

A sztárallűröktől mentes, botrányoktól tartózkodó színésznő magánélete is kigyensúlyozottnak mondható. Első házassága tíz évig tartott. 1998-ban ment hozzá második férjéhez, Ken Dixon kanadai vállalkozóval közös kislányuk 2005-ben született meg.

Flashdance

A történet egy 18 éves hegesztőnőről szól, akinek minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen.A romantikus táncos-musical 1983 áprilisában jelent meg, sikere azóta is töretlen. Videoklip-szerű jelenetei több 80-as évekbeli filmre is hatással voltak, többek közt a Halálos fegyverre, Simpson és Bruckheimer leghíresebb filmjére. A Flashdance kedvezőtlen kritikákat kapott ugyan, de 1983 harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje lett Amerikában.

Betétdala, a What a Feeling Oscar-díjat is kapott:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik