Szórakozás

Halálra verte a játszótéren

Az áldozat az ütésektől elesett és beverte a fejét.

A nyáron,  június 17-én érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy egy férfit két nappal korábban súlyosan bántalmaztak Szegeden. Az áldozatot  végül súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol másnap életét vesztette.

A Csongrád megyei rendőrök megkezdték az ügyben a nyomozást. Ennek eredményeként négy nappal később elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 42 éves, szegedi O. Róbertet. A férfi végül kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett: elmondta, hogy az egyik játszótéren szóváltásba keveredett a későbbi áldozattal, akit több alkalommal is arcon ütött, aminek következtében ő elesett és beverte a fejét.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a támadó ellen a halált okozó testi sértés miatt indított nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte el a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

A halálnak kevés is elég

Egy-egy rossz mozdulat is halált okozhat, de vannak még furcásbb esetek. Az ókori Khrüssziposz leitatott szamarán akart egy nagyot nevetni, de a nevetőgörcsbe belehalt. Isadora Duncan, korának kiemelkedő táncosnője és sztárja a sálakért való rajongásába halt bele: egy autóút során a nyakára teker hosszú drapéria rátekeredett az autó tengelyére, és lerántotta az útra a színésznőt, majd hosszú métereken keresztül húzta maga után Duncant, a vezető csak későn vette észre a tragédiát. A gyönyörű nő azonnal nyakát törte. Egy Sri Lanka-i férfi egy magasfeszültségű drótról szerette volna maggyújtani a cigarettáját, ehelyett önmagát végezte ki – ez esetben elég egyértelmű volt a dohányzás és a halálozás összefüggése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik