Szórakozás

Előzetes letartóztatásban a 2-es villamoson verekedő férfi

Villamoson verekedő férfi letartóztatása (Villamoson verekedő férfi letartóztatása)
Villamoson verekedő férfi letartóztatása (Villamoson verekedő férfi letartóztatása)

Amint arról a Szeged24 is beszámolt, a férfi megvert egy utast a szegedi 2-es villamoson, miután az illető elvette tőle és elnyomta a járművön meggyújtott cigarettáját.

A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig, azaz 2014. január 11-ig tart – adta hírül Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya.

Mint arról a Szeged24 beszámolt december 6-án este a szegedi Kossuth Lajos sugárúton közlekedő 2-es villamoson szóváltásba keveredett a támadó egy 28 éves férfival. A gyanúsított kezében egy égő cigaretta volt, és a villamoson is folytatta a dohányzást. A járművön utazó 28 éves férfi megkérte a gyanúsítottat, hogy hagyja abba a dohányzást, és mivel ezt nem tette meg, elvette a cigarettáját, és azt a földre dobva eltaposta. Ekkor tört kia a verekedés, a dohányzó férfi ököllel körülbelül 15-20 alkalommal nagy erejű ütést mért a dohányzást nehezményező férfi fejére. Ekkor sietett a megtámadott segítségére egy a villamoson utazó nő, akit a verekedő ellökött.

Ezt követően a hölgyhöz csatlakozott a verekedő barátja, aki szintén megpróbálta lebeszélni az erőszakról, azonban társa még legalább három alkalommal a földön fekvő férfi fejébe rúgott. A verekedő 24 éves férfi és társa a következő megállónál leszálltak, majd mindketten több alkalommal belerúgtak a villamos oldalába. A verekedés következtében a megvert férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna az esetnek.

Közben kiderült, hogy a fiatal férfi nem először került összetűzésbe a törvénnyel: hasonló bűncselekmény miatt már kapott felfüggesztett szabadságvesztést, aminek próbaideje november végén járt le.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérlete, garázdaság és bűnismétlés miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését. Az elkövető társa szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik