Szórakozás

Fegyvert sütöttek a kutyára Dunakeszin

Lakóterületen, a házaktól alig százötven méterre lőttek rá az angol szetterre.

Vasárnap délelőtt dördült el a lövés, amely a Blikk.hu beszámolója szerint olyan súlyosan megsebesítette az ötéves állat egyik lábát, hogy azt amputálni kellett. „A golyó hátulról fúródott Maya bal hátsó lábába, szétroncsolva a térdét, a csontokat, idegeket, ereket, a kutya életéért aggódtunk. A fertőzések miatt végül amputálni kellett a lábát” – magyarázza a Mayát műtő Dr. Muka Péter Pál.

Megvan a golyó

A fiatal, játékos eb gazdáival indult vasárnap délelőtti sétájukra, ahol szokásos útját, a lakóházaktól alig 150 méterre lévő nádas mögötti területet fedezte fel. Gazdáinak csak az tűnt fel, hogy a szófogadó kutya nem jön vissza hívásukra, végül a földön fekve, véresen találtak rá. A műtét után feljelentést tettek a rendőrségen, ahová a Maya lábából kioperált lövedéket is bevitték.

Belterületen lövöldözött

Fotó: blikk.hu

„A törvény előírja, hogy belterületen, lakóterületen csakis hatósági engedéllyel, és a rendőrség által biztosított körülmények között szabad fegyvert használni” – mondta el a Blikknek Székely István az Országos Magyar Vadászkamara jogásza. A rendőrség még nem nyilatkozott az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik