Szórakozás
szamitogep(960x640)(15).jpg (számítógép, internet, )

80 milliót vettek le a Nagybani Piac számlájáról

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 12. 10. 19:24

4 és 2 év börtönt kaptak azok, akik képrogram segítségével pénzt loptak a Nagybani Piac számlájáról.

Jogerősen négy év tíz hónap és két év hat hónap börtönbüntetést kapott a Szegedi Ítélőtáblán azt a két férfi, aki egy számítógépes kémprogram segítségével több mint 80 millió forintot vett le jogszerűtlenül a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. számlájáról A táblabíróság a két vádlottat számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűntett elkövetésében találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat a szabadságvesztés mellett hárommillió forint pénzmellékbüntetésre is ítélte.

A megszerzett pénz felvételében a vádlottaknak segítséget nyújtó férfi már korábban jogerősen másfél évet kapott. Az egyik férfi 2007-től üzemeltette a nyilvános illemhelyeket a szeged-dorozsmai nagybani piacon, így bejáratos volt a vállalkozás irodájába. Egy alkalommal egy barátjának, az ügy elsőrendű vádlottjának elmondta, hogy a vállalkozás pénzátutalásait interneten intézik.

A barát letöltött az internetről egy távoli hozzáférést biztosító kémprogramot, amelyet a társa föltelepített a kft. gazdasági igazgatójának számítógépére. Az elsőrendű vádlott 2010. április 16-án, egy pénteki napon átvette az irányítást a gazdasági igazgató számítógépe fölött, majd kilenc részletben összesen 82,5 millió forintot átutalt egy számlára, amelyet egy ismerőse nyitott.

A számláról a hétvégén hazai és külföldi bankautomatákból a teljes összeget fölvette a vádlottak egy ismerőse, aki ezért a zsákmány tizedét kapta meg. A kémprogramot telepítő vádlottnak 20 millió forintot adott társa.

A Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. kára az eljárás ideje alatt nem térült meg, azt polgári perben követelheti a vádlottaktól.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.