Szórakozás

Városokat rejtegetnek előlünk a Marson?

Egy elmélet szerint a NASA eltitkolja, hogy a vörös bolygó valójában egy virágzó társadalomnak ad otthont, s a közszemlére tett fotók a Mars sivár felszínéről manipulált képek.

A szkeptikus videografikus, David Vose szerint a Marson készült fotókat montírozzák, hogy a civilizáció nyomait eltűntessék. Amit látunk, az egy élettelen, vörös sivatag – írja cikkében a Bors.

A fiatalember azt állítja, hogy egy számítógépes technikával leradírozta a mesterséges rétegeket és színeket a felvételekről, s így érdekes dolgokra bukkant. Szabályos csíkokra, vonalakra, téglalapokra, valamint négyzetekre figyelt fel, melyek a természetben nem fordulhatnak elő.

fotó: MTI/NASA

Vose meggyőződése, hogy a Marson is az emberi faj kolóniái élnek, s az általa „megtisztított” felvételeken városok, csatornarendszerek láthatók.

A férfi elmélete természetesen lázba hozta a kozmikus világ iránt érdeklődőket. Kézenfekvő, hogy csalással gyanúsítják, hiszen az elmélet meglehetősen légből kapott, ám David váltig állítja, nem hazudik, s nem ő akarja átverni az emberiséget, hanem a NASA. Hogy mindezt bebizonyítsa, még egy videót is közzétett az interneten, melyben feltételezéseit igyekszik alátámasztani. Honlapján bemutatja azokat a felvételeket, melyek szerinte a Mars eredeti felszínéről készültek.

Gyíkot találtak az egyik felvételen?

Egy önjelölt japán tudós-blogger gyíkszerű alakot fedezett fel a kövek között az egyik marsi fotón. A jelenség leginkább egy gyíkra, esetleg patkányra hasonlít. Az ufórajongóknak természetesen nem kellett sok győzködés, rögtön rámozdultak a témára, s meg vannak győződve arról, hogy egy marsi élőlényt látnak. Kattintson ide a fotóért!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik