Szórakozás

Családi tragédia a vasúti átjáróban

autó és vonat ütközött  (baleset, )
autó és vonat ütközött  (baleset, )

A kocsi a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre Polgárdinál.

12:00 Legfrissebb információink szerint a gépkocsi utasait, az elhunyt férfi 43 éves élettársát és 22 éves nevelt fiát a mentők kórházba szállították.

A helyszíni szemle és a mentés jelenleg is folyamatban van, de a közúti közlekedés az érintett útszakaszon korlátozás nélkül folyik – tájékoztatott Németh – Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Fotó: police.hu/FMRK

9:20 A Vasút utcai vasútátjárónál, Polgárdi-ipartelepek és Csajág között, 9 óra után pár perccel a Budapestről Tapolcára tartó gyorsvonat elé hajtott egy gépkocsi.

Az autó sofőrje meghalt

9:35 Farkas- Bozsik Gábor megyei katasztrófavédelmi szóvivő a Fehérvár24 érdeklődésére elmondta, hogy a kocsi három utasa közül egy férfi azonnal életét vesztette, ketten pedig megsérültek.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen mértékben sérültek, a mentőszolgálat munkatársai ezekben a percekben is az utasok ellátásán dolgoznak. Úgy tudjuk mentőhelikopter is érkezett a súlyos baleset helyszínére.

Fotó: Koppán Viktor

Az életmentést az elsőként helyszínre érkező kislángi körzeti megbízott, valamint a polgárdi járőrök kezdték meg. A férfit és a nőt ők szedték ki az autóból – mondta Németh – Kész Mónika a megyei rendőrség sajtószóvivője.

A vonaton százan utaztak, közülük nem sérült meg senki.

A megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a székesfehérvári hivatásos- és a polgárdi önkormányzati tűzoltók is nagy erőkkel vonultak a vasúti átjáróhoz.

Fotó: police.hu/FMRFK

Jelentős késések

A rendőrségi helyszínelés idejére vonatok nem közlekedhetnek ezen a szakaszon. A MÁV-START Zrt. megrendelte az autóbuszokat az utasok elszállítására. A buszok Polgárdi-ipartelepek és Csajág között viszik az utasokat. A tapolcai vonalon közlekedő vonatok utasai jelentős, 50-60 perc késésre számítsanak, a helyszínelés befejezéséig, valamint a pálya felszabadításáig. A menetrendszerű közlekedés a déli órákra állhat helyre – olvasható a MÁVINFORM közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik