Szórakozás

Fél évre ítélték az adócsaló autókereskedőt

Szegedi-Itelotabla(4)(960x640).jpg (Szegedi Ítélőtábla)
Szegedi-Itelotabla(4)(960x640).jpg (Szegedi Ítélőtábla)

A 41 esztendős, visszaesőként elítélt férfit kétrendbeli adócsalás bűntettében mondta ki bűnösnek a szegedi táblabíróság, és a szabadságvesztés mellett ötmillió forint pénzmellékbüntetést is kiszabott rá.

A korábban többször büntetett vádlott 2005. augusztus 1-jén alapított egy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó céget, amelynek a vezetését névleg egy másik férfi látta el. A vállalkozás 2005 augusztusa és 2006 decembere között használt autók importjával foglalkozott, Németországból 129 gépjárművet hozott be, további 16 autót belföldi eladóktól vásárolt meg. A járművek egy részét közvetlenül a cég adta tovább, de bizományosok közbeiktatásával is értékesítettek autókat belföldi vevőknek.

A vádlott gondoskodott a beszerzésről, az eladásról, de az ezzel összefüggő számviteli és adózási kötelezettségének nem tett eleget, 92,5 millió forintnyi általános forgalmi adót és több mint 3,2 millió forint társasági adót nem fizetett be.
A férfi a céget ellenőrző revizoroknak nem adta át a gazdálkodással kapcsolatos dokumentumokat, és több számviteli szabályt is megsértett.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik