Szórakozás
Szegedi-Itelotabla(4)(960x640).jpg (Szegedi Ítélőtábla)

Fél évre ítélték az adócsaló autókereskedőt

24.hu
24.hu

2013. 12. 05. 13:45

A 41 esztendős, visszaesőként elítélt férfit kétrendbeli adócsalás bűntettében mondta ki bűnösnek a szegedi táblabíróság, és a szabadságvesztés mellett ötmillió forint pénzmellékbüntetést is kiszabott rá.

A korábban többször büntetett vádlott 2005. augusztus 1-jén alapított egy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó céget, amelynek a vezetését névleg egy másik férfi látta el. A vállalkozás 2005 augusztusa és 2006 decembere között használt autók importjával foglalkozott, Németországból 129 gépjárművet hozott be, további 16 autót belföldi eladóktól vásárolt meg. A járművek egy részét közvetlenül a cég adta tovább, de bizományosok közbeiktatásával is értékesítettek autókat belföldi vevőknek.

A vádlott gondoskodott a beszerzésről, az eladásról, de az ezzel összefüggő számviteli és adózási kötelezettségének nem tett eleget, 92,5 millió forintnyi általános forgalmi adót és több mint 3,2 millió forint társasági adót nem fizetett be.
A férfi a céget ellenőrző revizoroknak nem adta át a gazdálkodással kapcsolatos dokumentumokat, és több számviteli szabályt is megsértett.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.