Szórakozás

Újratárgyalják a késes asszony ügyét

Szegedi-Itelotabla(4)(960x640).jpg (Szegedi Ítélőtábla)
Szegedi-Itelotabla(4)(960x640).jpg (Szegedi Ítélőtábla)

Hét évet kapott a nő, aki megszúrta élettársát és rendőrt is fenyegetett, de előlről kezdődik az eljárás.

Az asszony 2004-tól volt élettársi kapcsolatban a későbbi áldozattal. Gyakran veszekedtek, a nő többszőr is feljelentette  a férfit, de a rendőrség mindannyiszor elutasította a nyomozást.

2009-ben az élettárs Siófokra hívta párját, ahol a nőnek munkát szerzett egy szállodában. Itt is folyamatosak voltak a veszekedések, egyszer a férfi a nőt fojtogatta, sikerült kiszabadulnia és a késsel, amelyet épp mosogatott a férfit mellbeszúrta.  Az áldozat a saját lábán ment a kórházba, megműtötték és később meg is gyógyult.

Az asszony egy másik alkalommal egy utcai verekedéshez riasztott rendőrökre támadt ugyancsak késsel, azt kiabálva, “most megöllek”. A rendőröknek sikerült megakadályozniuk a támadást, és lefogni a nőt.

Több emberen elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a Kaposvári Törvényszék a nőt, 7 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélték. A fellebbezések után került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. Ott azonban annyira megalapozatlannak találták  az elsőfokú határozatot, hogy új eljárást rendeltek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik