Szórakozás

Tíz évet kapott a feleséggyilkos

A balástyai férfi egy éve szúrta le a feleségét. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és úgy határozott, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A jelenleg 56 esztendős, büntetlen előéletű, a bűncselekmény idején munkanélküli férfi Balástya külterületén, fia tanyájának melléképületében lakott a feleségével. A házastársak között rendszeres veszekedés volt a férfi italozó életmódja miatt.

2012 augusztusában a fiú azt kérte apjától költözzön el, ezután a vádlott egy barátjának a tanyáján lakott. A vádlott szerette volna elérni, hogy felesége fogadja vissza vagy költözzön ő is a másik tanyára, de az asszony nem volt hajlandó erre.

A férfi 2012. október 6-án – miután megivott két fröccsöt – elment fia tanyájához. A bekötőút mellett találkozott a feleségével, és elmondta neki, hogy vissza akar menni hozzá, ezen veszekedni kezdtek. A vádlott egy 14 centiméteres pengéjű késsel előbb hasba szúrta, majd kétszer mellkason döfte feleségét. Az asszony néhány percen belül életét vesztette. Amikor látta, hogy felesége meghalt, öngyilkosságot kísérelt meg, kétszer hasba szúrta magát.
A holttestet és a gyilkost kora délután találták meg. A férfi életét a szegedi traumatológiai klinikán mentették meg, és jelenleg is gyógykezelés alatt áll.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik