Szórakozás

Ki volt Van Damme legjobb csaja?

Jean-Claude Van Damme hölgy partnerei (Van Damme, Csajok)
Jean-Claude Van Damme hölgy partnerei (Van Damme, Csajok)

Jean-Claude Van Damme újabb visszatérése nagyobbat szólt, mint a Tökéletes Katona negyvenharmadik újraélesztése. A Volvo Trucks reklámban nyújtott pazar alakítása ránk is nosztalgiával hatott.

Tegye fel a kezét, aki nem találkozott a két kamion tükrén spárgázó Van Damme-féle Volvo Trucks reklámmal! Azt most talán ne feszegessük, hogy a kamionok tolatás közben a legenyhébb kormánymozdulatra is elkezdik csóválni a vontatmányt. Teljességgel kizárható annak az esélye tehát, hogy igazából tartani tudták volna a Van Damme által bemutatott mutatványhoz szükséges távolságot. De nem is ez a lényeg, a reklámokat ezért szeretjük.

Erős nosztalgikus állapotunkban azt gyűjtöttük egy csokorba, hogy Jean-Claude Van Damme, született Jean-Claude Camille François Van Varenberg milyen csinos hölgyekkel kavart Oscar-gyanús filmjeiben.

Minden klasszikus Van Damme film receptje úgy állt össze, hogy egy, vagy több fő gonosz, egy kedves segítő, egy dögös csaj (vagy több, lehetőség szerint szexjelenetbe torkolló bájologással), illetve egy nagy adag pörgő rúgás. Minegyik külön-külön megérne egy válogatást, mi a csajokkal kezdenénk.

Szavazzon! Ki a legjobb Van Damme csaj!

Leah Ayres – Véres játék – 1988

Leah AyresA film készítésekor már a harmincas éveit taposó Leah üde színfolt volt Chong Li és Frank Dux végsőkig tartó küzdelméről szóló akcióban.

A véres küzdelmekről tudósító riporternő és a hős amerikai harcos szerelmének beteljesedésére egész a film végéig kellett várni, amikor is Leah a győztesként letipegő Van Damme karjaiba hullhatott végre.

Deborah Richter – Cyborg – A robotnő – 1989

Deborah RichterKicsit kakukktojásnak tűnhet a felsorolásban Deborah, de a receptbe tökéletesen illeszkedik. Szex még ebben a Van Damme filmben sem volt, kicsit bizar is lett volna, de hiányérzetünk nem maradt, Deborah is szépen domborított, az egyébként borzasztóan gyenge filmben.

Külön érdekességként szeretném megemlíteni, hogy a Cyborg folytatásában nem más, mint Angelina Jolie szerepelt, de Van Damme hiányában az ő nevezését nem tudjuk elfogadni.

Rochelle Ashana – Kickboxer – 1989

Rochelle AshanaVan Damme egyik legismertebb filmjében újabb csinos hölgy tűnt fel hősünk oldalán. Mylee-t egy falusi közértben szedett össze, miután a közértre támadó pénzbehajtóknak iszonyatosan elkente a száját. A hölgy eleinte ellenállt, végül azonban nem tudta elkerülni a sorsát, szerelem szövődött közte és a Van Damme által alakított Kurt között. A szerelemnek még az sem állhatott útjába, hogy a Kurt testvérét tolószékbe juttató Tong po elrabolta és a “Mylee, finom picsa” utalásból sejthetően meg is erőszakolta a csinos, tűzrőlpattant menyecskét.

Deborah Rennard / Lisa Pelikan – Oroszlánszív – 1990

Deborah RennardA fentebb már taglalt akciófilm receptnek megfelelően ebben a filmben már két hölgyet biztosítottak a belga sztár számára. Deborah Rennard a hideg, számító, gazdag, ám testi adottságainak köszönhetően vonzó, Lisa Pelikan pedig a nehéz körülmények között sínylődő szintén, dekoratív özvegy figurát hozta. Róla képet itt találnak. Nem lettünk volna Lyon helyében, hiszen Lisa a fiatalon elhunyt tesó csaja volt, Deborah pedig valószínűleg senkit nem szeret igazán, saját magán kívül.

Cynthia Gibb – Börtöncsapda – 1990

Cynthia GibbEgy gonosz sorozatgyilkosra vadászunk ebben a remekműben. A Van Damme által megformált Burke önként vonul börtönbe, hogy az ott garázdálkodó gyilkos nyomára bukkanjon. Azonban rejtélyes módon nyoma vész igazi kilétének, így a börtönben ragad. Ott természetesen oda-vissza szívatják az őröktől a rabokon át. Egyetlen hű segítője a csinos ügyvédnő, Amanda. A film közepe felé meglepő fordulatnak lehetünk szemtanúi. A szigorú őrök megengedik Burke-nek, hogy egy lakókocsiban egyeztessen az ügyvédjével kettesben. Mi más sülhetne ki ebből, mint hogy Burke 1 perc gondolkodás után levarrja a hölgyet. Ezzel kipipálhatjuk Van Damme első igazi hódítását.

Corinna Everson / Alonna Shaw – Dupla Dinamit – 1991

Alonna ShawA csábítás újra két irányból támadt Van Damme-ra. Corinna, a népszerű testépítőnő egy szupergonosz nagyvállalat védőembereként vetette be magát, Alonna pedig a két Van Damme (mert ezúttal ő is ketten volt) egyik barátnőjeként.

A Van Damme duplázás igazán mókás félreértéseket okozott, többek között féltékenység, tévedésből elkövetett emberölési kísérlet, miegymás… Az igazán bátrak azt is megnézik, ki az a Corinna Everson!

Ally Walker – Tökéletes Katona – 1992

Ally WalkerVeronica Roberts, a CNA tudósítója rögtön gyanút fogott a szuperkatonák feltűnésekor. Ezekkel valami nem stimmel. Ám pechjére rosszkor volt rossz helyen, így társa kegyetlen legyilkolása után menekülőre kellett fognia. Szerencsére a katonaként tragikus hirtelenséggel elhunyt Luc Deveraux, GR44-ként való felépülése után szárnyai alá vette. Igazi szerelem ugyan nem alakulhatott ki köztük, hiszen GR44-nek meg kellett küzdenie emlékeivel is, de azért igazán méltó partnere volt a hős katonának.

Rosanna Arquette – Hiába futsz – 1993

Rosanna ArquetteVégre egy Van Damme-hoz hasonló nagy nevet sikerült levadászni a film készítőinek. Rosanna Arquette Önöknek leginkább a Ponyvaregény lyuggatott képű drogosaként, vagy a Bérgyilkos a szomszédom pénzéhes feleségeként lehet ismerős. Az Arquette família viszont a két további tesó David és Patricia révén. Hovatovább David vette feleségül a Jóbarátok Mónikáját. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy Van Damme és Rosanna hatalmas párost alkotnak a Hiába futsz című darabban és együtt védik meg a csonka család javait a kapzsi gonosztevőktől. És persze összejönnek.

Yancy Butler – Tökéletes célpont – 1993

Yancy ButlerAz újabb vérengző ütközetekkel átszőtt filmben feltűnő, csöves apját kereső Yancy-t még az sem zavarta meg, hogy Van Damme minden idők legbénább sérójával lépett a kamerák elé.

Egy nem várt pillanatban természetesen összejöttek, majd együtt küzdöttek a gonosz, illegális vadászatokat szervező csoport ellen. Személyes kedvencemről egyéb pozitívumot nem tudok sajnos elmondani. A várakozásokkal ellentétben sajnos az Oscar-jelölés elmaradt.

Gloria Reuben – Időzsaru – 1994

Gloria ReubenAz időzsaruban még csak első szárnybontogatásait tevő, később a vészhelyzetben befutott Gloria egyszerre volt jó és rossz figura a filmben. Ezt most hosszú lenne taglalni, aki látta, tudja miről beszélek.

Van Damme-al ennek ellenére nem jöhettek össze, hiszen a Walker néven játszó belga, feleségét szerette volna visszakapni egy párhuzamos, úgynevezett parallel dimenzióból, vagy mi.

Kylie Minogue Kylie Minogue – Street Fighter – 1994

Újabb nagy név került a pályája csúcsán pörgő Van Damme mellé. Az ásudbiszoláki-val befutó Kylie azonban túl nagy falatnak bizonyult, mindössze egy a film végén elkapott csókra futotta. Ennek ellenére neki is helye van egy ilyen remek összeállításban.

 

Itt kell megemlítenünk, hogy Van Damme egykori felesége Darcy LaPier is szerepelt ebben a filmben, de ő sokkal kisebb hatással volt ránk. Van Damme-ra persze annál inkább.

 

Jean-Claude további filmje már könnyen felejthetőek voltak és csaj frontos sem voltak annyira ütősök. Így ez az összeállítás ezennel végéhez ért.

Szavazzanak, de előtte tekintsük meg újra a képeket!

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik