Szórakozás

Tolókocsiból talpra testépítéssel

A 28 éves, háromgyerekes ír asszonynak ciszták nőttek a gerincén, tolókocsiba kényszerült 2009-ben. Állandó fájdalommal küzdött, amikor kipróbálta a testépítést. Hat hónap alatt tíz ruhaméretet fogyott, mostanra pedig elhagyta a tolókocsit is.

Lisa Bradley-t 2009 óta krónikus hátfájással diagnosztizálták, és a lábai is fájtak. Syringomyeliát állapítottak meg nála. A ritka betegség cisztákat okoz, amik a gerincen nőnek, ezek akár károsíthatják is azt, és bénulást okozhatnak. Hogy mi okozza a kórt, az nem ismert, de származhat agyhártyagyulladásból, gerincvelő-sérülésből, és daganatok miatt is kialakulhat.

Lisa 24 órás ellátásra szorult, még az ágyból is alig tudott kikelni, miután diagnosztizálták az állapotát. Operációk és a napi gyógyszeradagjai után is állandó fájdalommal küzdött. Végül úgy döntött, hogy egy teljesen új dologgal próbálkozik, és az edzőteremben fog továbbküzdeni –írta a Dailymail.

Személyi edzővel dolgozott együtt, és kis súlyokkal kezdte az edzést, de elég hamar áttért a fekvenyomásra, bicepszerősítésre, amikor a tünetei enyhültek. Alig hat hónap után tíz ruhamérettel volt kisebb, és megnőtt az ereje a betegségével szemben is. Családja nagy büszkeségére az apukája, Pat karján sétált végig a folyosón, amikor a barátja, a 34 éves Derry Bradley tavaly feleségül vette.

Az edzéseket továbbra is folytatja, mert ez az egyetlen dolog az életében, amivel sakkban tudja tartani az állapotát. Sőt, annyira büszke az új izmaira, hogy nevezni fog jövőre egy testépítő show-ra. Személyi edzője, Joe Binley úgy nyilatkozott róla, hogy Lisa az egyik legeltökéltebb ember, akivel találkozott.

“Csodálatos volt, hogy képes voltam járni a folyosón, majdnem futottam is. Nem voltak fájdalmaim sehol sem, és magabiztosnak éreztem magam. A GP teljesen lenyűgözött, és el se hiszem, hogy mennyi mindent megváltoztatott bennem. Az állapotom annyira súlyos volt, hogy az is fájt, ha csak tüsszentettem vagy ha megmozdítottam a lábujjaimat. Mindenhez segítségre volt szükségem, minden mozdulatra az ágyban. A 24 órás ellátástól eljutottam odáig, hogy tolószékben edzettem kétszer egy nap, és hatszor egy héten” – nyilatkozta a nő, aki azóta elhagyhatta a gyógyszereket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik