Szórakozás

Építsen házat néhány tízezerből

Százötven fontból, azaz kevesebb mint 54 ezer forintból épített lakható kunyhót udvarán egy angol férfi.

A ház fából, nádból, zöldhulladékból és még ki tudja, mi mindenből készült. A tulaj, Michael Buck szerint az épület stabil és biztonságos. Ha kellően karbantartják még biztosan nagyon sokáig állni fog. Egyetlen bánata, hogy nem sikerült az eredeti terv szerint, anyagi ráfordítás nélkül felépíteni.

Forrás: Michael-buck.blogspot.hu

Mint arról a Dailymail beszámolt, Buck gombaházának már lakója is van. Az albérlő egy farmer, aki tejtermékekben fizeti a lakbért. A házban egyébként a fűtés és a vízhasználat is megoldott, áram viszont nincs a kunyhóban.

Az alábbi videón a házikó belsejét is megtekintheti.

Forrás: Youtube.com/Bestvide0s

Építsünk házat olcsón – de hogyan?

Devizahitelbe ragadt kis országunk szomjuhozza az olcsó és gyors házépítési metódusokat, mint aszályos Alföld az esőt. Íme pár tipp: Gyorsan fölépül, kijön 70 ezer forint anyagköltségből, nem csúnya, és 740 nm-es nagyságig építhető – ez a homokzsákház! S felidézhető általa még a makoveczi organikus-jurta típusú építészet formavilága is! De a vályog sem feltétlenül a lepukkant ház szinonímája: a remek hőszigetelő, nyáron hűtő, télen fűtő anyagból már 200 000 forintos anyagáron építhetőek csinos lakóépületek. A különösebb házépítő szakképesítés nélküli Simon Dale épített ezt a gyönyörű hobbilakot Walesben – ebben is van valami jurtás. Dale azután döntött a házépítés mellett, hogy őrületbe és teljes idegösszeomlásba kergették lakáshitelének részletei – ismerős tán. A csak természetes alapanyagokból épült otthon tetején fű nő – egymillió forintból ki is jött ez a házikó. A kormány tán segíthetné ezeket az alternatív megoldásokat telekadományozással, csatornázás segítsésével, kamatmentes hitellel. Ön mit gondol?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik