Szórakozás

Kőeső hullott egy falura – Videó

A szicíliai település utcáit apró kavicsok és hamu borította be, egy felvételen látható, amint az emberek seprűvel, hólapáttal próbálják megtisztítani a köztereket.

Ismét kitört – idén immár tizenhatodszor – az Etna, Európa legaktívabb vulkánja, vörösre festve az eget Szicília keleti felének nagy részén és hatalmas hamufelhőt lövellve.

A kitörés szombat éjjel kezdődött és vasárnap reggelig tartott. A tűzhányó működése a hegyoldalra épült egyetlen falut sem veszélyeztetett, és evakuálást sem rendeltek el. Ennek ellenére néhol érdekes égi jelenséget tapasztaltak a sziget lakói. Erről az alábbi videó is tanúskodik.

A cataniai repülőtér közölte: két légifolyosót a vulkáni hamu miatt le kellett zárni, de a repülőtér fennakadások nélkül működött, rendben szálltak fel és le a gépek.

Az Etna rendszeresen kitör, a legutóbbi súlyos kitörés 1992 áprilisában volt, amikor a lávafolyam a környező településeket is veszélyeztette, Zaffarena városkában szükségállapotot is kihirdettek. A lávafolyamot végül amerikai katonai helikopterek közreműködésével olasz robbantási szakértőknek sikerült úgy eltéríteni, hogy már nem jelentett veszélyt a városka lakóira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik