Szórakozás

Vádat emeltek a szegedi ékszerüzlet kifosztói ellen

bilincs (bilincs)
bilincs (bilincs)

Nyolc ember százmillió forintnyi zsákmányt rabolt. Ünnepnapokon próbálkoztak, alulról, az ékszerüzlet pincéjéből érkeztek.

Vádat emelt az ügyészség nyolc ember ellen, akik részt vettek 2012 őszén egy szegedi ékszerüzlet kifosztásában, illetve a több mint 100 millió forintnyi zsákmány értékesítésében.

Az elkövetők először az augusztus 20-ai ünnepek alatt igyekeztek bejutni alulról, a pincefödémet megbontva a belvárosi üzletbe, de akkor rossz helyiségbe fúrtak fel.

Legközelebb az október 23-ai hosszú hétvégén próbálkoztak: megbontották a pince mennyezetét, majd flexszel kivágták a páncélszekrény alját, és készpénzt, valamint ékszereket, befektetési aranytömböket loptak el 105 millió forint értékben.

A vádlottak ezután az ellopott arany egy részét átadták a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor-palotában szolgálatot teljesítő ismerősüknek, aki azt továbbértékesítette egy német ékszerkereskedőnek.

A rendőrség idén január 4-én, az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjében fogta el a német állampolgárt és feleségét, akinél az ellopott arany egy részét találták meg, körülbelül 14 millió forint értékben.

A Szegedi Járási Ügyészség az ékszerüzlet kifosztóit különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással, az értékesítésben résztvevőket pedig nagyobb értékre elkövetett orgazdasággal vádolja.

Az ékszerek továbbértékesítésében közreműködő rendőr ügyében a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik