Szórakozás

Éjszaka törtek rá idős emberekre

ercsi bűnbanda (ercsi bűnbanda)
ercsi bűnbanda (ercsi bűnbanda)

Maszkban, fegyverrel törtek be ercsi környéki családi házakba. Volt, akit azzal fenyegettek, hogy rágyújtják a házat.

Lezárult a nyomozás az Ercsi környékét fosztogató hét helybéli férfi ellen. Most vádemelést javasolnak az ügyészségnek – közölte a Fejér Megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályvezetője. Bátai László elmondta, hogy a bűnbanda 2012 végén és 2013 elején kilenc lakásba hatolt be az éjszaka leple alatt.

Halálosan megfenyegették az idős embereket

A maszkos rablók fegyverrel vagy utánzatával és elektromos sokkolóval kényszerítették a kiszolgáltatott áldozataikat értékeik átadására. Minden esetben használtak gázpisztolyt, baseballütőt fegyverként, és volt olyan eset is, amikor a ház felgyújtásával fenyegetőztek. Kivétel nélkül olyan helyszíneket választottak, ahol idősek laknak. Sok esetben felforgatták a lakásokat is ékszerek és készpénz után kutatva.

A TEK segítségével fogták el a bűnbanda tagjait

A házkutatásokon több olyan tárgyat találtak, amelyek a rablásokból származtak vagy elkövetés közben használták. Utóbbiak közül be is mutattak egy gázriasztó pisztolyt, egy fából faragott puskát és egy benzineskannát.

Fotó: police.hu

Előzetesben várják az ítéletet

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozócsoportot hozott létre, amely sikeresen végezte munkáját, hiszen a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével február 20-án elfogtak négy ercsi férfit. A nyomozás előrehaladtával a gyanúsítottak száma hétre emelkedett, akik közül hatan előzetes letartóztatásban vannak. Egy gyanúsított, aki a bűncselekmények idején még fiatalkorú volt, szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik