Szórakozás

Terepruhában kapták el az embercsempészt – fotók

16 helyszínen 3 embercsempészt és összesen 91 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 24 óra alatt.

Ásotthalom külterületén szerdán délelőtt két szerbiai állampolgárságú férfit igazoltattak a rendőrök. F. Dániel és P. Ervin a helyszínen bevallotta, hogy 8 embernek nyújtottak segítséget ahhoz, hogy átlépjék Magyarország államhatárát – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvvője.

Az egyenruhások néhány száz méterre meg is találták a 8 szír férfit. 19 és 26 éves segítőik ellen embercsempészés  gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette. Várhatóan gyorsított eljárás keretében állnak bíróság elé.

Szintén Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök azt a 31 éves szabadkai férfit csütörtökön hajnalban, aki 18 embert (10 eritreai, 8 szír állampolgár) kísért át a zöld határon. R. Rudolf felkészülten vágott neki az útnak. A terepmintás ruhát viselő férfinál éjjellátót és mobiltelefonokat találtak az egyenruhások.

A főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szerbiai állampolgárságú férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A 16 helyszínen elfogott 91 határsértővel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik