Szórakozás

A világ legfurcsább automatái

Élő állatot, aranyat, sőt még mosatlan fehérneműt is vásárolhatunk utcai gépekből.

A 21. századi ember rohanó életstílusának talán legkifejezőbb jelképei a különböző étel-ital automaták. Ám míg pár évvel ezelőtt csak éhségünket és szomjúságunk, némi apróért ma már fájdalmainkat, sőt bizarr szexuális szokásainkat is csillapítani tudják az utcákon, irodai folyosókon sorakozó gépek.

Használt bugyi

Azt gondolnánk, manapság kevés dolog tudja meglepni a nyugati embert, ám a japánok mindig elő tudnak állni olyan dolgokkal, melyek láttán egy katonaviselt ember is könnyen elpirul. A szigetország nagyvárosaiban automatákból tini lányok, használt, mosatlan fehérneműit lehet megvásárolni. A bugyiautomaták nem egy új keletű fétis vagy trend kiszolgálói. Az üzletág évek óta virágzik a távol-keleti országban.

Youtube.com/AttackOfTheShow

Gyógyszer

Néhány évvel ezelőtt, a patikaliberalizációs törvény kapcsán ezrek tüntettek gyógyszerárusítás feltételeinek szigorításáéért. Az Egyesült Államokban azonban, nemhogy a gyógyhatású készítményekért, még a vényköteles gyógyszerekért sem kell patikába menni. Ha megvan a recept és a pénz, a gép már adja is az orvosságot. A gyógyszeradó masinának egy speciális, csak úgynevezett esemény utáni tablettákat árusító modellje is létezik.

Youtube.com/InstyMeds

Élő rák

Az étel és ital automaták evolúciójának hajnalán még csak dobozos üdítőt, csokit, esetleg csipszet vagy szendvicset vásárolhattunk az érmés dobozokból, ma már viszont szinte minden élelmiszertípusra találni automatát. Friss péksüteményt, sült krumplit és –ami nemcsak szokatlan, de elborzasztó is egyben – élő rákot is vehetünk gépből. Ezekért a cseppet sem állatbarát masinákért, szintén a Távol-Keletre, ezúttal azonban Kínába kell elutazni.

Youtube.com/Jesus Fernandes

Arany

Azt még értjük, miért van szükség ATM-ekre, de vajon mi értelme van egy olyan automatának, amely készpénz helyett – illetve kézpénzért – aranytallérokat ad ki. Az ötlet természetesen a gazdag olajországok vidékéről ered, de már az amerikaiak is rákaptak az automatás aranyvásárlásra.

Youtube.com/Traynickel


Ajánlott videó

Olvasói sztorik