Szórakozás

Megdőlt a víz alatti kardnyelés és a pingvinnek öltözés világcsúcsa

Nagyszerű eredmények születtek a Guinness-rekordok napján.

Rengeteg szenzációs – és sok meglehetősen idióta – csúcs dőlt meg a Guinness Világrekordok napján. Kilencedik éve rendezik meg a világnapot; amelyen a világ legkülönbözőbb pontjain élő emberek döntögetnek meg furcsa rekordokat.

A japán majomember szenzációs csúcsáról már beszámoltunk: Ito Kenicsi valamennyi végtagját használva sprintel, rettenetesen bizarr mozgással, de legalább gyorsan.

A kardnyelés önmagában is elég menő, de ha valaki egyszerre három pengét fogyaszt el, és mindezt a víz alatt, egy medence alján álldogálva produkálja – ahogy az ausztrál Chayne Hultgren –, az érthetően Guinness-rekordot ér.

Thunder Law, a Harlem Globetrotters kosarasa mostantól az az ember, aki a legtávolabbról betalált a kosárba. Több mint harminchárom méterre állt a palánktól.

Joe Alexander több rekordot is megdöntött – például övé a legtöbb (60 db.) álló üvegen történő végigsétálás világcsúcsa.

A csoportosan elkövetett hullahoppkarika-pörgetés új bajnokai egy tízfős brit tánccsoport tagjai, akik összesen 264 karikát ráztak egy időben.

Ehhez képest kevésbé igényel ügyességet a pingvinnek beöltözött emberek létszámában csúcsot döntő londoni csoport (325 fő, London) és a legtöbb különböző pizzásdobozt összegyűjtő személy (az amerikai Scott Wiener, 595 db.), de nekik is gratulálunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik