labfej(960x640)(1).jpg (lábfej, )
Szórakozás

Rekordot döntött a japán majomember

Saját Guinness-rekordját döntötte meg 100 méteren egy japán férfi, aki mind a négy végtagját használva a főemlősöket utánozva sprintel.

Ito Kenicsi 16,87 másodperc alatt teljesítette a távot, több mint fél másodpercet lefaragva saját 2012-es eredményéből, amikor 17,47 másodperc alatt futotta a 100 métert.

A 30 esztendős férfi egy évtized óta edz négy végtagon. Könyvek, videófelvételek és állatkerti látogatások révén sajátította el a főemlősök mozgását és a mindennapi életben is igyekszik négy lábon járni. Reményei szerint a négy végtagon való versenyzés egyszer hivatalos futószám lesz.

Carlos Martinez, a Guinness-rekordok képviselője jelen volt Ito futásánál és nem sokkal később bejelentette az új rekord megszületését.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.